Γιος δημοτικού συμβούλου της παράταξης Τσανάκα προσλαμβάνεται επανειλημμένα με δίμηνες συμβάσεις στον δήμο Καβάλας

Η καταγγελία του Κωστή Σιμιτσή στο Δημοτικό Συμβούλιο και η... «συμψηφιστική» απάντηση της δημάρχου

Για «ρουσφετολογικές» προσλήψεις στον δήμο Καβάλας έγινε λόγος, μεταξύ άλλων, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 5 Μαρτίου 2018, με τον επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Κωστή Σιμιτσή να καταγγέλλει ότι γιος δημοτικού συμβούλου που ανήκει στην παράταξη της πλειοψηφίας προσλαμβάνεται επανειλημμένα με δίμηνες συμβάσεις στον δήμο Καβάλας κατόπιν απόφασης της ίδιας της Δήμητρας Τσανάκα.

Η ερώτηση του τ. δημάρχου και η απάντηση της νυν δημάρχου όπως την ανήρτησε ο ίδιος ο κ. Σιμιτσής στο facebook έχει ως εξής:

Οι συμψηφισμοί της κ. Τσανάκα

«Απαντώντας σε ερώτηση αν γνωρίζει ότι γιος δημοτικού της συμβούλου προσλαμβάνεται συνεχώς στα δίμηνα του Δήμου, κατηγορεί (;!) τη δική μας παράταξη ότι τοπικός σύμβουλος από χωριό της ΔΕ Φιλίππων προσλήφθηκε από την ίδια στην καθαριότητα.

Απαραίτητη διευκρίνιση: ο διμηνίτης γιος προσλαμβάνεται επανειλημμένα και με απόφαση αποκλειστικά της δημάρχου. Όμως ο τοπικός σύμβουλος μπήκε στον Δήμο με διαδικασίες ΑΣΕΠ για 5 μήνες. Και παραιτήθηκε από το αξίωμα του τοπικού συμβούλου γιατί έκρινε πως η δουλειά ήταν πιο σημαντική γι’ αυτόν, όπως εξάλλου θεωρεί λογικά πολύς κόσμος σήμερα. Αντίθετα, συμπολιτευόμενος πρόεδρος μεγάλης κωμόπολης πριν από λίγο καιρό μπήκε στην καθαριότητα και δεν παραιτήθηκε, με αποτέλεσμα να εγείρονται νομικά και ηθικά ζητήματα.

Αγαπητή δήμαρχε δεν μας φιμώνεις με τέτοιες πρακτικές.