Ο Βαγγέλης Παππάς «χτυπά» τη Δήμητρα Τσανάκα για τον Τουρισμό Κρουαζιέρας: Τέσσερα χρόνια τώρα, μόνο μεγαλόστομες εξαγγελίες…

Ο επικεφαλής της ΚΑΠ κάνει λόγο για «οπορτουνιστές» που εκμεταλλεύθηκαν την αύξηση στην κρουαζιέρα - Μομφές και κατά της προέδρου της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασίας Ιωσηφίδου

Το στοίχημα της κρουαζιέρας για την Καβάλα έχει χαθεί, σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο Βαγγέλη Παππά, ο οποίος εγκαλεί τη Δημοτική Αρχή για πλήρη απραξία στον συγκεκριμένο τομέα, εστιάζοντας τα αντιπολιτευτικά «πυρά» του τόσο κατά της δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα όσο και της προέδρου της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασίας Ιωσηφίδου.

Σε ανακοίνωσή του, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της Κοινωνικής Αποτελεσματικής Παρέμβασης κάνει λόγο για «οπορτουνιστές» που εκμεταλλεύθηκαν τη συγκυριακή αύξηση των αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος» της Καβάλας και τώρα που η κρουαζιέρα «βουλιάζει», αποκαλύπτεται το «ψέμα» τους.

Ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωση του Βαγγέλη Παππά.

Δήμαρχε, πάμε κρουαζιέρα ή… πάει η κρουαζιέρα;

«Τον προηγούμενο χρόνο ακούσαμε διθυράμβους τόσο από τον πρόεδρο του ΟΛΚ, όσο και την πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ για τη μεγάλη επιτυχία της αύξησης των κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Καβάλας. Αυτό βέβαια έσπευσαν να αναλύσουν ότι πρόκειται για προϊόν των ενεργειών που είχαν προηγηθεί και από τους δύο. Επειδή όμως, όπως λέει ο λαός μας το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, ήρθε η επόμενη χρονιά και όπως συγκυριακά ανέβηκαν οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στην Ελλάδα το 2016, έτσι και έπεσαν το 2017 και στην κυριολεξία άφησαν εκτεθειμένους αυτούς που με οπορτουνιστική διάθεση πήγαν να εκμεταλλευτούν το γεγονός.

Από το Γενάρη του 2014 που βάλαμε το θέμα της κρουαζιέρας σε βάση αναπτυξιακή για την πόλη της Καβάλας. Μιλήσαμε για όλα που σε οργανωμένη βάση πρέπει να προηγηθούν για να έχουμε σταθερά αποτελέσματα για τον τομέα της κρουαζιέρας. Αυτά είπαμε επιτυγχάνονται μόνο όταν το λιμάνι της Καβάλας μεταβληθεί σε home port (δηλαδή σε λιμάνι εκκίνησης και τερματισμού της κρουαζιέρας) με επταπλασιασμό των κερδών για την τοπική οικονομία. Για να γίνει αυτό πέρα από την οργάνωση – διαφήμιση και υποδοχή, πρέπει να έχουμε τον αυτοκινητόδρομο (ΕΓΝΑΤΙΑ) που διαθέτουμε και το αεροδρόμιο να γίνει διεθνών πτήσεων. Πέρασαν τέσσερα χρόνια και πέρα των μεγαλόστομων εξαγγελιών δεν έγινε τίποτα σημαντικό, όπως τίποτα δεν έγινε και σε κανένα άλλο επίπεδο αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αρχής.

Πώς περιμένουμε να αναπτυχθεί η πόλη από μόνη της; Αυτό δεν έγινε ποτέ! Εάν δεν έχεις όραμα, δεν έχεις όρεξη για δουλειά, δεν αγωνίζεσαι, δε σπας αυγά γενικά. Τα χρόνια περνούν οι ανάγκες σ’αδειάζουν και συ ψάχνεις για φτηνές δικαιολογίες ότι δεν σε βοηθούν πολιτικά κ.λ.π. Γι’αυτό  αγαπητή κατά τ’ άλλα Δήμαρχε δε θα πάμε κρουαζιέρα, αλλά πάει χάθηκε το στοίχημα της κρουαζιέρας, όπως τόσα άλλα…».

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑΚΤΩΝΤΑΙ