Νίκος Παναγιωτόπουλος: Ανομία και ασυδοσία επικρατεί ακόμα και μέσα στις φυλακές

Κοινή δήλωση με «φόντο» τις καταγγελίες της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος για ξυλοδαρμού υπαλλήλου στις φυλακές Κορυδαλλού

Ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Καραγκούνης έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Το τελευταίο περιστατικό ξυλοδαρμού σωφρονιστικού υπαλλήλου προστίθεται στη γενικότερη κατάσταση ανομίας και ασυδοσίας που επικρατεί  και μέσα στις φυλακές. Δυστυχώς δεν μας εκπλήσσει. Είναι αναμενόμενο από μια Κυβέρνηση που ικανοποιεί τα αιτήματα τρομοκρατών και μπαχαλάκηδων. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όταν ο έλεγχος χάνεται ακόμη και μέσα στις φυλακές, τότε πραγματικά δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο».

Υπάλληλος μαστιγώθηκε από τρεις κρατούμενους

Η κοινή δήλωση Παναγιωτόπουλου-Καραγκούνη έρχεται σε «απάντηση» των καταγγελιών της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος για ξυλοδαρμό σωφρονιστικού υπαλλήλου με αυτοσχέδιο μαστίγιο μέσα στη Γ΄ πτέρυγα του καταστήματος κράτησης στις φυλακές Κορυδαλλού.

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία αναφέρει ότι την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018, έντιμος, επαρκής και εργατικός, όπως τον χαρακτηρίζει, σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Κορυδαλλού, στην προσπάθειά του να κλείσει τα κελιά της Γ’ πτέρυγας που παρέμεναν ανοικτά, αφού δεν είχε ολοκληρωθεί στον χρόνο που έπρεπε η νυκτερινή κατάκλιση, αρχικά απειλήθηκε με μαχαίρι και στη συνέχεια ξυλοκοπήθηκε από τρεις Αλβανούς κρατουμένους, οι οποίοι χρησιμοποίησαν αυτοσχέδιο μαστίγιο από καλώδιο.

«Παρ΄ όλα αυτά» συνεχίζει η Ομοσπονδία, «δεν υπήρξε καμία έγγραφη αναφορά, κανένα σχόλιο, καμία αντίδραση», αλλά αντίθετα «το περιστατικό αποκρύφτηκε και στην συνέχεια επιχειρήθηκε να υποβαθμιστεί».

Η Ομοσπονδία πληροφορήθηκε το περιστατικό ύστερα από διαρροή στον ηλεκτρονικό Τύπο.