Δημήτρης Εμμανουηλίδης: Ιωάννα, συνέχισε να μας διδάσκεις με τη στάση σου

Δηλώσεις θαυμασμού για την αθλήτρια του δήμου Παγγαίου από τον βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και «ψήγματα αυτοκριτικής» για την «ηχηρή απουσία» των θεσμικών από τις επίπονες προσπάθειες προετοιμασίας των αθλητών

Διδαχή για όλους όσοι αγωνίζονται χαρακτήρισε ο βουλευτής Καβάλας Δημήτρης Εμμανουηλίδης την κατάκτηση της 2ης θέσης και του αργυρού μεταλλίου από την αθλήτρια της Καβάλας και του δήμου Παγγαίου Ιωάννας Ξουλόγη στο Παγκόσμιο Κύπελλο το οποίο πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, Μπακού (διαβάστε σχετικά εδώ).

Ωστόσο, ο κ. Εμμανουηλίδης προχώρησε και σε «ψήγματα αυτοκριτικής για την ηχηρή απουσία μας κατά τη διάρκεια του μακροχρόνιου αγώνα τους», κάτι το οποίο αντισταθμίζεται από την «επιμονή που στο τέλος φέρνει δικαίωση».

Αναλυτικά η συγχαρητήρια ανακοίνωση του Δημήτρη Εμμανουηλίδη

Είθισται τους νικητές να τους θυμούμαστε μόνο μετά την επιτυχία τους. Ο καθημερινός επίπονος αγώνας τους, οι πικρίες τους από την έλλειψη έμπρακτης στήριξης από τους θεσμικούς κατά το χρόνο που την χρειαζόταν αυτή, απαιτεί τουλάχιστον ψήγματα αυτοκριτικής για την ηχηρή απουσία μας κατά τη διάρκεια του μακροχρόνιου αγώνα τους.

Προσωπικές σκέψεις κατατεθειμένες επ’ αφορμή της παγκόσμιας διάκρισης της συντοπίτισσας πρωταθλήτριάς μας Ξουλόγη Ιωάννας, η οποία κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της ενόργανης γυμναστικής στο Μπακού.

Ιωάννα, ελπίζω να γίνουν αποδεκτά εκ μέρους σου τα συγχαρητήρια και οι δηλώσεις υπερηφάνειας που μας κατέχουν εξαιτίας της παγκόσμιας διάκρισής σου.

Στέκομαι, μόνο, στη γεμάτη κοινωνική διδαχή δήλωσή σου για την επιμονή που στο τέλος φέρνει δικαίωση. Συνέχισε να μας διδάσκεις με τη στάση σου.