Νίκος Παναγιωτόπουλος: Πάμε σε λύση εθνικά επιζήμια και επιβλαβή σχετικά με το όνομα των Σκοπίων

Επίθεση του βουλευτή Καβάλας της ΝΔ στην κυβέρνηση για την ονοματοδοσία των Σκοπίων, τα ελληνοτουρκικά, την έξοδο από τα μνημόνια και την υπόθεση Novartis-Τι είπε ο βουλευτής κατά την εφ' όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου

«Πάμε σε λύση εθνικά επιζήμια και επιβλαβή» στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων εκτίμησε ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος κατά την εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε από τα γραφεία της ΝΟΔΕ Καβάλας το πρωί της Δευτέρας 26 Μαρτίου 2018, παρουσία του προέδρου της ΝΟΔΕ Καβάλας Χαράλαμπου Δράκου και του Συμβούλου Επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, Μακάριου Λαζαρίδη.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή το γεγονός ότι ζήτησε από Σκοπιανό δημοσιογράφο να συστηθεί ως «δημοσιογράφος της Gorna Macedonia», άφησε αιχμές για τη «διγλωσσία Καμμένου-Τσίπρα» για το αν θεωρούνται όμηροι οι δύο Έλληνες αξιωματικοί, ενώ υποστήριξε πως «δεν υπάρχει καθαρή έξοδος από τα μνημόνια». Τέλος, αναφερόμενος αναπόφευκτα και στην υπόθεση Novartis έκανε λόγο «για ένα πρόστυχο στημένο παιχνίδι που οδήγησε στη σκευωρία για πολιτικούς αντιπάλους που ενοχλεί η φωνή τους».

«Πάμε σε λύση εθνικά επιζήμια και επιβλαβή»

Αρχικά ο κ. Παναγιωτόπουλος στάθηκε στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων λέγοντας πως «το αφήγημα της κυβέρνησης που καταρρέει σε όλα του τα σημεία, ενώ τίποτα δεν του “βγαίνει” του πρωθυπουργού τόσο για τη χώρα όσο και για το ότι προσπαθεί να φέρει σε δύσκολη θέση τη ΝΔ. Όλες οι πολιτικές τους επιλογές γίνονται για να στριμώξουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτό το είδαμε και με το θέμα των Σκοπίων, με την κυβέρνηση να θέλει να διχάσει τη Νέα Δημοκρατία και να της βάλει δύσκολα. Ένα εθνικό θέμα εξελίχθηκε δυσμενώς για τα εθνικά μας δίκαια. Αποκορύφωμα όλων αυτών η δημόσια ευχή του κ. Τσίπρα σε δημοσιογράφο τον Σκοπίων, την επόμενη φορά να συστηθεί ως δημοσιογράφος της Gorna Macedonia. Αυτό δείχνει ότι ο κ. Τσίπρας έχει αποδεχθεί τη θέση αυτή κι εκφράζει και τις ευχές του. Ανησυχούμε γιατί σε λίγο θα βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων. Πάμε σε λύση εθνικά επιζήμια και επιβλαβή. Υπάρχει ένα τοξικό κλίμα, ένα κλίμα πόλωσης, διχασμού και ακραίας αντιπαράθεσης. Από την πρώτη ημέρα διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με “δηλητήριο” έχουν δημιουργήσει μια τοξική ατμόσφαιρα. Δεν γίνεται άλλο να συνεχίσει αυτή η κυβέρνηση».

«Το κακό ξεκίνησε από την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα, όταν μας έβαλε την ατζέντα του»

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, υποστηρίζοντας ότι αυτές «βρίσκονται στο χειρότερο δυνατό επίπεδο». Στην συνέχεια εξήγησε ότι «στη διάρκεια της 25ης Μαρτίου οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ήταν με το δάχτυλο στη σκανδάλη υπό τον φόβο ενός θερμού επεισοδίου, το οποίο, είναι θέμα χρόνου να συμβεί. Το κακό ξεκίνησε από την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα, όταν μας έβαλε την ατζέντα του, χωρίς καμιά αντίσταση από τη χώρα μας. Η έλλειψη προετοιμασίας από την Ελλάδα, έκανε τον Τούρκο πρόεδρο να πιστεύει ότι μπορεί να κάνει και να λέει ό,τι θέλει. Οι προκλήσεις είναι πολλές και συνεχείς. Η φρασεολογία της Τουρκίας είναι επιθετική, ενώ γενικότερα υπάρχει μια κλιμακούμενη επιθετικότητα, με αποκορύφωμα την αρπαγή των δυο Ελλήνων αξιωματικών οι οποίοι κρατούνται στην Τουρκία».

«Ο κ. Καμμένος μιλά για ομηρία, η οποία όμως ισούται με ανταλλαγή. Υπάρχει κάτι τέτοιο;»

Συνεχίζοντας την αναφορά του στο ζήτημα των δυο Ελλήνων αξιωματικών οι οποίοι κρατούνται στην Τουρκία πρόσθεσε πως «είναι ένα ζήτημα που πρέπει να διεθνοποιηθεί. Χρειάζεται έγερση του ζητήματος αυτού στους συμμάχους. Αυτό που κάνει, δηλαδή, σε διεθνές επίπεδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Καμμένος μιλά για ομηρία, η οποία όμως ισούται με ανταλλαγή. Υπάρχει κάτι τέτοιο;».

«Κανείς δεν πιστεύει ότι θα είμαστε ελεύθεροι βαρών, υπάρχει ανησυχία και για άλλα μέτρα»

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ωστόσο δεν απέφυγε να τοποθετηθεί και για το έτερο αφήγημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περί εξόδου από τα μνημόνια την 21η Αυγούστου 2018, υποστηρίζοντας πως «δεν υπάρχει καθαρή έξοδος από τα μνημόνια το ερχόμενο καλοκαίρι. Κανείς δεν πιστεύει ότι θα είμαστε ελεύθεροι βαρών, αντιθέτως μάλιστα υπάρχει ανησυχία για το αν θα επιβληθούν κι άλλα μέτρα. Συνέβησαν αρκετά που πέρασαν στα ψιλά, όπως η παραίτηση του διοικητή του ΕΦΚΑ και του Επικουρικού Ταμείου. Όλα αυτά δείχνουν ότι τα πράγματα δεν πηγαίνουν καθόλου καλά στο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, για την είσπραξη των εισφορών και την απονομή των συντάξεων».

«Πρόκειται για ένα πρόστυχο στημένο παιχνίδι που οδήγησε στη σκευωρία για πολιτικούς αντιπάλους που ενοχλεί η φωνή τους»

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κ. Παναγιωτόπουλος και στην Προανακριτική Επιτροπή η οποία είχε στηθεί για την υπόθεση Novartis, σχολιάζοντας την αποχώρηση της αντιπολίτευσης. «Δεν υπάρχει προηγούμενο για την αποχώρηση όλων από την Επιτροπή. Καταλάβαμε ότι πρόκειται για ένα πρόστυχο στημένο παιχνίδι που οδήγησε στη σκευωρία για πολιτικούς αντιπάλους που ενοχλεί η φωνή τους. Η υπόθεση Novartis μετατράπηκε σε επιχείρηση σπίλωσης συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων. Κανείς δε λέει ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο. Όμως η έρευνα έπρεπε ν’ αρχίσει από αλλού κι όχι από την εμπλοκή 10 πολιτικών προσώπων. Δε θέλουν τη λύση του προβλήματος, αλλά να πλήξουν τους αντιπάλους τους. Εμείς ζητάμε να ερευνηθεί η ουσία και να εξεταστούν οι 3 μάρτυρες και άλλοι, όπως ο κ. Φρουζής. Πρώτη φορά συμβαίνει αυτό, να ζητάμε να ερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση και οι κυβερνώντες να το αρνούνται κατ’ επανάληψη. Ξεχνάμε και τα νομικά που ξέρουμε», τόνισε ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ.