Μάκης Παπαδόπουλος για WiFi: Καλό το Πρόγραμμα Digital Cities Challenge, αλλά να μην… κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας!

Ο επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας στην πρότασή του να ενταχθεί ο δήμος στο Πρόγραμμα WiFi4EU για να αγοράσει τα... στοιχειώδη και να εξασφαλίσει δωρεάν ασύρματο internet σε όλους τους δημότες και τους επισκέπτες της Καβάλας

O«χορός» των ανακοινώσεων μεταξύ του Μάκη Παπαδόπουλου και της Δημοτικής Αρχής με θέμα την ελεύθερη πρόσβαση στο internet στους κοινόχρηστους χώρους του δήμου Καβάλας (διαβάστε τη σχετική «αλληλογραφία» εδώ, εδώ και εδώ) καλά κρατεί. Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση από τον δήμο Καβάλας της ένταξης της πόλης μας στο ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Digital Cities Challenge (διαβάστε την εδώ), ο επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας επέλεξε να «απαντήσει» στους πανηγυρισμούς της Διοίκησης μέσω facebook.

Ως ένα Πρόγραμμα για επιμόρφωση, σχεδιασμό, προβολή, διαφήμιση και… δημόσιες σχέσεις χαρακτηρίζει ο κ. Παπαδόπουλος το Digital Cities Challenge, χαιρετίζοντας παράλληλα όμως την ένταξη του δήμου μας σε αυτό, αφού όπως χαρακτηριστικά σημειώνει «θέλουμε ο δήμος να μην αφήνει κανένα πρόγραμμα χρηματοδότησης ανεκμετάλλευτο».

Παράλληλα, επιμένει ότι η Δημοτική Αρχή θα πρέπει άμεσα να εκμεταλλευθεί και το Πρόγραμμα WiFi4EU -άλλωστε, από αυτήν την πρότασή του ξεκίνησαν όλα- για να αγοράσει τον απαραίτητο εξοπλισμό ο οποίος «λείπει» έτσι ώστε όλοι οι επισκέπτες αλλά και οι δημότες της Καβάλας να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο στους κοινόχρηστους χώρους, τα πάρκα, τα μνημεία και τα δημόσια κτίρια.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανάρτησης Παπαδόπουλου.

26 Μαρτίου 2018 μ.Χ.: Ο δήμος Καβάλας χωρίς δωρεάν ασύρματο internet σε δημόσιους χώρους, για πολίτες και επισκέπτες…

«Ενώ μας λείπουν καλώδια, κεραίες, μηχανήματα, εργαλεία και πολλά άλλα τεχνικά μέσα, τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής ανακοίνωσαν ότι κέρδισε ο Δήμος το πρόγραμμα Digital Cities Challenge, το οποίο βέβαια αφορά επιμόρφωση στελεχών, σχεδιασμό, προβολή, διαφήμιση και δημόσιες σχέσεις!

Καλώς να αρχίσει να υλοποιείται, αλλά το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν είναι η κατάλληλη απάντηση στις άμεσες και επείγουσες ανάγκες μας σε τεχνικό εξοπλισμό.

Δεν υποτιμούμε καμία χρηματοδότηση και καμία δράση, αλλά να μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας.

Το δε έργο για ολοκληρωμένο σύστημα ενημέρωσης επισκεπτών και πολιτών (που εντάσσεται στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης) θα υλοποιηθεί και θα ολοκληρωθεί σε αρκετά χρόνια από τώρα.

Ειλικρινά λοιπόν, δεν καταλαβαίνω γιατί η διοίκηση του Δήμου αρνείται να δεχτεί την πρότασή μας να συμμετέχει και στο πρόγραμμα WiFi4Europe, που χρηματοδοτεί αποκλειστικά την αγορά εξοπλισμού για ασύρματο δίκτυο σε κεντρικά σημεία πόλεων.

Δεν τους φτάνει που αδιαφόρησαν εδώ και 4 χρόνια και άφησαν χωρίς ασύρματο internet τα δημοτικά κτίρια, τις πλατείες, τα πάρκα, τους πεζόδρομους, τα μνημεία, τα μουσεία;

Από πού θεωρούν πως έχουν το δικαίωμα να απορρίπτουν χρηματοδότηση για κάτι που θα καλύψει μία άμεση ανάγκη της πόλης;

Εμείς θέλουμε να υπάρχει ΑΜΕΣΑ δωρεάν ασύρματο internet στα κεντρικά σημεία της πόλης, στα μνημεία, στις δημοτικές υπηρεσίες, για τους δημότες και τους τουρίστες.

Θέλουμε ο Δήμος να μην αφήνει κανένα πρόγραμμα χρηματοδότησης ανεκμετάλλευτο.

Τα υπόλοιπα είναι φτηνές δικαιολογίες, για να καλύψει η διοίκηση του Δήμου την αδιαφορία της να λύσει ένα πολύ βασικό πρόβλημα δωρεάν προσβασιμότητας των δημοτών και των επισκεπτών μας στις ψηφιακές υπηρεσίες του Δήμου».