Μακάριος Λαζαρίδης: Κριτική στην κυβέρνηση με… αφετηρία το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας

Ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη εξήρε τον κοινωνικό ρόλο του ΚΤΕΛ και ζήτησε «πολιτική αλλαγή το 2018 για να επιστρέψει η Ελλάδα στην κανονικότητα»

Την εκτίμησή του ότι το 2018 θα υπάρξει η πολιτική αλλαγή που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να βαδίσει σε έναν άλλο δρόμο και να επιστρέψει στην κανονικότητα, εξέφρασε ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνάντηση που είχε την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 με το Διοικητικό Συμβούλιο του υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας.

«Είχα, σήμερα, την ευκαιρία», δήλωσε ο κ. Λαζαρίδης, «να συναντηθώ με τον πρόεδρο κ. Παναγιώτη Τσεντεμεΐδη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των ΚΤΕΛ. Ενημερώθηκα για μια σειρά ζητημάτων που αφορούν στα ΚΤΕΛ. Υπάρχουν αρκετά προβλήματα, που συνδέονται κυρίως με τη φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές. Τα ΚΤΕΛ παρέχουν ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό έργο. Ένα έργο διαχρονικό και η δέσμευσή μου είναι ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα προχωρήσει άμεσα σε μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών καθώς και σε αντιμετώπιση του αθέμιτου ανταγωνισμού, που διαπερνά οριζόντια την ελληνική οικονομία».

«Έχουμε», συνέχισε ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, «δεσμευτεί για μείωση του ΕΝΦΙΑ, μείωση του φόρου επιχειρήσεων και του φόρου επί των μερισμάτων. Αυτά θα γίνουν σε πρώτο χρόνο όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης γίνει πρωθυπουργός. Ακολούθως, θα αρχίσουμε συζητήσεις με τους πιστωτές για να μειώσουμε τα πρωτογενή πλεονάσματα για τα οποία έχει δεσμευτεί ο κ. Τσίπρας και φτάνουν το 3,5% έως το 2023. Στόχος μας –προτάσσοντας ένα εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων και αποκρατικοποιήσεων– είναι να διαμορφωθούν στο 2% ούτως ώστε τα 2,8 δις ευρώ που θα εξοικονομήσουμε να μας επιτρέψουν την περαιτέρω μείωση της φορολογίας. Τα χρήματα δεν θα πάνε σε επιδόματα, με τα οποία ο κ. Τσίπρας κάνει τους φτωχούς φτωχότερους».