Μάκης Παπαδόπουλος: Η διαστρέβλωση γεγονότων είναι αγαπημένο «σπορ» της δημάρχου

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Καβάλας Ο Τόπος της Ζωής μας ανταπαντάει στη διοίκηση Τσανάκα για τα γήπεδα τένις στην Καλαμίτσα και εξηγεί γιατί ασκεί κριτική για ένα θέμα το οποίο ψήφισε και η δική του παράταξη

Μετά από τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας του επικεφαλής της παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Ο Τόπος της Ζωής μας Μάκη Παπαδόπουλου για την «εικόνα εγκατάλειψης», όπως αναφέρει ο ίδιος, την οποία παρουσιάζουν τα γήπεδα του τένις στην Καλαμίτσα (διαβάστε σχετικά εδώ) και την απάντηση της διοίκησης του δήμου Καβάλας (διαβάστε σχετικά εδώ), ο κ. Παπαδόπουλος επανέρχεται με νέα απάντηση για το θέμα, μέσω ανάρτησής του στο facebook, κάνοντας λόγο για «αγαπημένα σπορ να διαστρεβλώνει τα γεγονότα».

Παράλληλα, παραθέτει μια σειρά άλλων παρεμβάσεων οι οποίες, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν έγιναν και αφορούν το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου, ενώ απαντάει και στο γιατί ασκεί κριτική σε ένα θέμα το οποίο ψήφισε και ο ίδιος.

Η ανάρτηση του Μάκη Παπαδόπουλου

Με τον λαϊκισμό και τις… αναλήθειες της διοίκησης του Δήμου παλεύουμε τόσα χρόνια…
—–
Όταν η Δημοτική Αρχή παραδέχεται στην ανακοίνωσή της ότι έκανε 2 χρόνια να ψηφίσει την ανακαίνιση των γηπέδων τένις και άλλον 1 χρόνο για να ξεκινήσει την σχετική εργολαβία, εμείς ό,τι και να πούμε θα είναι περιττό, αφού επιβεβαιώνει την κριτική μας για σοβαρή καθυστέρηση ετών στη συντήρηση των γηπέδων τένις.

Εξάλλου, οι αναλήθειες και η διαστρέβλωση γεγονότων είναι τα «αγαπημένα σπορ» της Δημάρχου Καβάλας. Δεν σκοπεύουμε καθόλου να την ανταγωνιστούμε σε αυτό το… «γήπεδο»…

Σε πολύ λίγο, θα έχουμε συμπληρώσει μία τετραετία από τον Μάιο του 2014, όταν εκλέχτηκε δήμαρχος η κ. Δήμητρα Τσανάκα. Με τα παλιά δεδομένα η θητεία της θα είχε ολοκληρωθεί.
Τι θα είχε λοιπόν να παρουσιάσει ως έργο η Δήμαρχος Καβάλας; Δυστυχώς, ελάχιστα πράγματα και στον τομέα των μεγάλων παρεμβάσεων και στα μικρά έργα για τις καθημερινές ανάγκες των δημοτών.

Κατά τα άλλα:

– Πρέπει να καταλάβει κάποια στιγμή η Δημοτική Αρχή ότι τα προβλήματα που αναδεικνύουμε μάς τα επισημαίνουν πολίτες που εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για όσα βλέπουν να μην γίνονται εδώ και χρόνια στους χώρους που κινούνται. Έχουμε λοιπόν καθήκον να τα αναδείξουμε.

– Είναι γνωστό ότι η Δήμαρχος Καβάλας προτιμά τον προφορικό και όχι τον γραπτό λόγο, ακριβώς για να μπορεί να ΜΗΝ δεσμεύεται για όσα λέει ότι θα κάνει. Αυτό τουλάχιστον δείχνει η μέχρι τώρα πορεία της. Εμείς πάλι προτιμούμε τον γραπτό λόγο για να παραθέτουμε συγκεκριμένα επιχειρήματα και στοιχεία στην κριτική που κάνουμε.

– Όλοι μας οφείλουμε να πετούμε με προσοχή τα σκουπίδια, αλλά τα σκουπίδια μαζεύονται και μετατρέπονται σε «χωματερή», όταν δεν πηγαίνει ο Δήμος να τα μαζέψει για κάποιες ημέρες. Εάν λοιπόν φταίνε οι πολίτες για την «χωματερή» έξω από το αθλητικό κέντρο της Καλαμίτσας, επειδή πετάνε σκουπίδια, με την ίδια λογική φταίνε και οι αθλητές που χρησιμοποιούν και φθείρουν τις εγκαταστάσεις, τους τάπητες και τον εξοπλισμό των γηπέδων, ή ακόμη φταίνε τα παιδιά στις σχολικές αυλές που τρέχουν πολύ στα διαλείμματα και φθείρουν το δάπεδο. Δεν είναι σωστή αυτή η λογική. Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι την ευθύνη για τη συντήρηση των υποδομών την έχει ο Δήμος. Γιατί τελικά θα καταλήξουμε να πούμε ότι για το ατύχημα φταίει ο αθλητής που… έπαθε το ατύχημα στο γήπεδο τένις.

Είναι όμως φανερή η ενόχλησή μας για τα εξής:

  • κάθε χρόνο η Δημοτική Αρχή καταρτίζει ένα Τεχνικό Πρόγραμμα που δεν εκτελείται όπως πρέπει, με σοβαρές καθυστερήσεις και συνεχόμενες παρατάσεις και μεταφέροντας σημαντικά έργα από τη μια χρονιά στην άλλη, τα οποία μένουν τελικά ανεκτέλεστα ή βγαίνουν εντελώς από το Τεχνικό Πρόγραμμα.
  • να μιλήσουμε για τις ασφαλτοστρώσεις που δεν γίνονταν για 2 χρόνια στους δρόμους της Καβάλας και της περιοχής των Φιλίππων; Για τις παιδικές χαρές που χρησιμοποιούνται ακόμη και τώρα με ευθύνη των γονέων και με χαλασμένα παιχνίδια; Που πέρασαν 2 χρόνια για να ξεκινήσουν εργασίες; Που ακόμη και τώρα δεν γνωρίζουμε πόσες τελικά θα επισκευαστούν και τι θα τις κάνουν τις υπόλοιπες; 3 Αντιδημάρχους Τεχνικών Υπηρεσιών άλλαξε η Δήμαρχος και ακόμη δεν έχουν καταλήξει…
  • δεν έχει παρουσιάσει ΠΟΤΕ προγραμματισμό για μελέτες που θα οδηγήσουν σε έργα ΕΣΠΑ (τα έργα του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης προέρχονται από ωριμάνσεις της προηγούμενης διοίκησης και άλλων φορέων). Η Καβάλα κινδυνεύει να χάσει σημαντικά προγράμματα χρηματοδότησης (αν δεν έχει χάσει ήδη…).

ΥΣ1: Το ότι ψηφίζουμε θετικά σε έργα που είναι απαραίτητο να εκτελέσει η διοίκηση του Δήμου δεν μας αφαιρεί το δικαίωμα κριτικής. Ίσα-ίσα, έχουμε μία ευθύνη παραπάνω, για να γίνεται πιο προσεκτικά η εκτέλεση των έργων και να έχουμε πιο γρήγορο αποτέλεσμα.

ΥΣ2: Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε ενοχλημένοι από την εξέλιξη του έργου της ανακατασκευής του Βερούλειου, γιατί ήμασταν και εμείς θετικοί στην υλοποίηση του έργου, παρά τις επιμέρους επισημάνσεις που κάναμε. Οπότε ας μην διασπείρει… αναλήθειες η Δημοτική Αρχή…