Μάκης Παπαδόπουλος: Ανανεώστε τον εξοπλισμό της ΔΕΥΑΚ πριν γίνουμε… Θεσσαλονίκη

Η πρόληψη των βλαβών πρέπει να γίνει προτεραιότητα της διοίκησης Τσανάκα διαμηνύει ο επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας, ενώ επαναφέρει το θέμα της διαπαραταξιακής επιτροπής με τη συμμετοχή ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων για τον έλεγχο της ΔΕΥΑΚ

Το πρόσφατο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν με την υδροδότηση οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, «προέτρεψε» τον επικεφαλής της παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Ο Τόπος της Ζωής μας Μάκη Παπαδόπουλου να «υπενθυμίσει» στη διοίκηση Τσανάκα και της ΔΕΥΑΚ την άμεση ανάγκη για συντήρηση και ανανέωση του εξοπλισμού της ΔΕΥΑΚ και δη των βιολογικών.

Παράλληλα, ο κ. Παπαδόπουλος επαναφέρει το αίτημά του για τη δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής του Δημοτικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων, «ώστε να ελεγχθεί σε βάθος η πραγματική κατάσταση της ΔΕΥΑΚ και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Τόπου της Ζωής μας

Το πρόσφατο πρόβλημα που παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη με την υδροδότηση της πόλης επιβεβαιώνει πλήρως το γιατί εκφράζαμε εδώ και πολύ καιρό και τόσο έντονα την ανησυχία μας για την κακή κατάσταση των βιολογικών σταθμών της ΔΕΥΑΚ και για τα προβλήματα του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης.

Από τη μια, οι συχνές βλάβες και οι αφανείς απώλειες νερού στο δίκτυο ύδρευσης, μαζί με τις ζημιές που προκλήθηκαν τον Ιανουάριο στους βιολογικούς σταθμούς της Καβάλας και του Δάτου, και από την άλλη η ένοχη -αλλά και ανεύθυνη- στάση της Δημοτικής Αρχής να κρύβει τα σοβαρά προβλήματα των εγκαταστάσεων των βιολογικών αποδεικνύουν ότι όλα αυτά τα χρόνια λίγα πράγματα γίνονταν για τη συντήρηση και την ανανέωση του εξοπλισμού της ΔΕΥΑΚ.

Εμείς επιμείναμε πολύ και ασκήσαμε πολύ έντονη πίεση στη Δημοτική Αρχή να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα των βιολογικών σταθμών και των δικτύων, αλλά τότε δεν παραδεχόταν ότι υπήρχαν προβλήματα. Τώρα τρέχει και δεν προλαβαίνει, και ταυτόχρονα το κόστος της αποκατάστασης είναι μεγαλύτερο.

Πριν λίγες ημέρες, ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ επέρριψε ευθύνες στη Δήμαρχο Καβάλας, επειδή δεν διασφάλισε πόρους για την συντήρηση των εγκαταστάσεων των βιολογικών! Δηλαδή, τόσο ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ όσο και η Δήμαρχος Καβάλας για 2 χρόνια δεν μας έλεγαν την αλήθεια για την κατάσταση των βιολογικών σταθμών! Ο δε Γενικός Διευθυντής της επιχείρησης επιδίωξε να μας παραπλανήσει και γραπτώς!

Καλούμε τις διοικήσεις του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ:

  1. να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα της ανανέωσης του εξοπλισμού και να προγραμματίζουν τακτικές αντικαταστάσεις του παλιού εξοπλισμού με καινούριο αντί να καταφεύγουν στη λύση των επισκευών και στα «μερεμέτια», κρατώντας πάντα την ισορροπία κόστους-οφέλους.
  2. να δεχτούν την πρότασή μας να συσταθεί διαπαραταξιακή επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων, για να ελεγχθεί σε βάθος η πραγματική κατάσταση της ΔΕΥΑΚ και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να διασφαλιστεί η υγιής πορεία της και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη προς την επιχείρηση.