Κώστας Μορφίδης: Ο κ. Λαζαρίδης έχει εμμονή με την καταστροφολογία και την ισοπέδωση

Ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ απαντάει στους αριθμούς με αριθμούς-Η δηκτική απάντηση περί «σωτηρίας» του Συμβούλου Επικοινωνίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας λόγω... γιορτινής διάθεσης

Δεν άφησε αναπάντητη ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μορφίδης την έλλειψη «επαφής με την κοινωνία και την πραγματικότητα που βιώνουμε» την οποία του καταλόγισε ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης (διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ. Λαζαρίδη εδώ).

Ο κ. Μορφίδης ανταπαντάει με αριθμούς στο «copy-paste αράδιασμα αριθμών που διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα», ενώ καταλογίζει στον κ. Λαζαρίδη άγνοια της κοινωνικής πραγματικότητας της πόλης, αλλά και της χώρας.

Αναλυτικά η απάντηση του Κώστα Μορφίδη

Μέχρι πρότινος νόμιζα πως ο κ. Μακάριος Λαζαρίδης έχει χρόνια να έρθει στην Καβάλα, γι’ αυτό και αγνοεί την κοινωνική πραγματικότητα της πόλης. Μετά την τελευταία του «απάντηση» στις δηλώσεις που έκανα στο ρ/σ Στο Κόκκινο Καβάλας, αρχίζω να πιστεύω πως αγνοεί εξίσου την κοινωνική πραγματικότητα της χώρας!

Δεν εξηγείται αλλιώς η εμμονή του στην καταστροφολογία και στην ισοπέδωση. Δεν ξέρω αν νιώθει ικανοποιημένος με το copy-paste αράδιασμα αριθμών που διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα.

Επειδή όμως φαίνεται πως του αρέσουν τα… νούμερα, ας του παραθέσω μερικά απ’ τα επίσημα:

  • Το ποσοστό ανεργίας τον Δεκέμβριο του 2014 ήταν 25,8 %. Τον Δεκέμβριο του 2017 ήταν  20,8% (στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ)
  • Αυξήθηκε ο αριθμός των επιχειρήσεων κατά 32.827 (15,31%) το 2017 σε σχέση με το σωτήριον έτος 2014 (στοιχεία ΕΡΓΑΝΗ)
  • Η πλήρης απασχόληση είναι 17,37 % περισσότερη απ’ ό,τι το 2014 (στοιχεία ΕΡΓΑΝΗ)
  • Το 2014 διενεργήθηκαν 16.000 πλειστηριασμοί, ψίχουλα μπροστά στην καταιγίδα των προηγούμενων ετών (το 2009 ανήλθαν σε 58.849). Το 2017 πραγματοποιήθηκαν 6.900. Κανένας σε πρώτη κατοικία
  • Το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών υποχώρησε το 2017 στο 1,45 δισ. ευρώ. Το αντίστοιχο του 2014 ήταν περίπου 3 δισ. (στοιχεία ΤτΕ)

Όπως θα παρατηρήσατε, δεν μπήκα στον κόπο να αραδιάσω τα νούμερα της καταστροφής των προηγούμενων κυβερνήσεων. Αν με αναγκάσει ο κ. Λαζαρίδης, θα του τα υπενθυμίσω. Μέχρι τότε, θα τον σώζει η γιορτινή διάθεση.