Συνεχίζεται το «γαϊτανάκι» ανακοινώσεων μεταξύ Μακάριου Λαζαρίδη και Κώστα Μορφίδη

Ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κατηγορεί την κυβέρνηση για υποκρισία και κοινωνική αναλγησία και διαβεβαιώνει τον βουλευτή Καβάλας ότι οι αριθμοί, αν είναι ακριβείς, «μετρούν και δε διαστρεβλώνουν τα πράγματα»

Ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης δεν άφησε αναπάντητες τις νέες δηλώσεις του βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μορφίδη (διαβάστε σχετικά εδώ) και επανέρχεται με νέα ανακοίνωση με την οποία υπερασπίζεται την «αλήθεια των αριθμών», ενώ θέτει στον βουλευτή Καβάλας μια σειρά από ερωτήματα τα οποία αφορούν την πολιτική της κυβέρνησης.

Αναλυτικά η απάντηση του Μακάριου Λαζαρίδη

Η ικανοποίηση που δηλώνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τις πολιτικές που άσκησε και τα αποτελέσματα που επέφερε η Κυβέρνησή τους, δεν συνιστά απλά και μόνο υποκρισία. Είναι απόδειξη κοινωνικής αναλγησίας.

Αυτό ισχύει και για τους νέους ισχυρισμούς του βουλευτή κ. Κώστα Μορφίδη ο οποίος -απαντώντας στις τεκμηριωμένες επισημάνσεις μου- κάνει λόγο για «αράδιασμα αριθμών που διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα». Ξέρει ωστόσο ότι οι αριθμοί, όχι μόνον δεν διαστρεβλώνουν, αλλά μετρούν τα πράγματα. Φτάνει να είναι ακριβείς.

Ρωτάω λοιπόν τον λαλίστατο κ. Μορφίδη-και φυσικά περιμένω απαντήσεις:

  • Φτάνουν -ναι ή όχι;- τα 15 δισ. ευρώ τα μέτρα λιτότητας που επέβαλαν με το δικό τους αχρείαστο Μνημόνιο;
  • Ψήφισαν -ναι ή όχι;- για τη χρονιά που διανύουμε νέα μέτρα (φόρους και περικοπές κοινωνικών επιδομάτων) ύψους 1,9 δισ. ευρώ;
  • Επέβαλαν -ναι ή όχι;- στην τριετία πάνω από 27 νέους φόρους και περικοπές συντάξεων και αυξήσεις εισφορών;
  • Μείωσαν -ναι ή όχι;- το αφορολόγητο; Ψήφισαν -ναι ή όχι;- άλλη μια μείωση από το 2020 που θα κοστίσει 600 ευρώ στον καθένα και θα στείλει στα σαγόνια της εφορίας ακόμη και τους εργαζόμενους των 500 ευρώ;
  • Ψήφισαν -ναι ή όχι;- νέα μείωση των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου 2019 που θα κοστίσει δύο συντάξεις το χρόνο στους χαμηλοσυνταξιούχους;
  • Περιέκοψαν -ναι ή όχι;- το ΕΚΑΣ, το επίδομα θέρμανσης, το επίδομα τέκνων;

Και κάτι ακόμη: Μπορεί ο κ. Μορφίδης να πει πόσα κόστισε στη χώρα το έγκλημα Τσίπρα-Βαρουφάκη-Καμμένου του 2015; Ο Βίζερ λέει 200 δισ., ο κ. Ρέγκλινγκ 100 δισ., η Τράπεζα της Ελλάδας 86 δισ. και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Σ. Παπαδόπουλος) 35 δις ευρώ.

Ο ίδιος τι λέει;

Κατάλαβε ή δεν κατάλαβε πως ουδέποτε τόσο λίγοι έκαναν τόσο μεγάλο κακό στη χώρα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα;