ΛΑΕ Καβάλας: Καταγγελία για 2η προσπάθεια πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας στην Ελευθερούπολη

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση-καταγγελία της Λαϊκής Ενότητας και τα όσα καταλογίζει στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Σε νέα καταγγελία για 2η προσπάθεια πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας στην Ελευθερούπολη προχώρησε η Λαϊκή Ενότητα Καβάλας, μετά την πρώτη καταγγελία την οποία έκανε πριν από περίπου έναν μήνα για το ίδιο ακίνητο (διαβάστε σχετικά εδώ).

Τότε η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ είχε διαψεύσει το γεγονός, σημειώνοντας ότι ο πλειστηριασμός δεν έγινε ποτέ, ότι δεν επρόκειτο για πρώτη κατοικία, ούτε για στεγαστικό δάνειο, αλλά για πλειστηριασμό λόγω χρεών από επαγγελματική δραστηριότητα που, μάλιστα, δημιουργήθηκαν προ της οικονομικής κρίσης.

Η ΛΑΕ Καβάλας δεν πείστηκε και σημειώνει εκ νέου ότι «η εξέλιξη αυτή αποτελεί την αφετηρία και στην περιοχή μας της προσπάθειας της συμμαχίας κυβέρνησης-κεφαλαίου να βάλουν στο χέρι και το τελευταίο στήριγμα που απόμεινε στη λαϊκή οικογένεια, δηλαδή την κατοικία που την στεγάζει».

Η ανακοίνωση-καταγγελία της Λαϊκής Ενότητας Καβάλας

Όπως καιρό τώρα επισημαίναμε τρόικα, δανειστές, κυβέρνηση, τράπεζες, funds, κοράκια υλοποιούν με συνέπεια το σχέδιο της μεταφοράς της λαϊκής περιουσίας στο κεφάλαιο μέσα από τη διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Από τη μια νέα κέρδη, από την άλλη δυστυχία, ξεσπίτωμα, χάσιμο των κόπων μιας ζωής.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αφού πρώτα θέσπισε το νομοθετικό πλαίσιο για τη διενέργεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έβαλε σε εφαρμογή τη διαδικασία εκποίησης της λαϊκής κατοικίας με πλήρη αδιαφάνεια. Παράλληλα φρόντισε να εξασφαλίσει κατ΄ απαίτηση της ηγεσίας των συμβολαιογράφων την καταστολή του κινήματος κατά των πλειστηριασμών που εκδηλώνονταν κάθε Τετάρτη στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας.

Στον Νομό Καβάλας η πρεμιέρα επιχειρήθηκε την Τετάρτη 7-3-18 με τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό κύριας κατοικίας συμπολίτισσας στην Ελευθερούπολη με επισπεύδουσα την ALPHA BANK για το απίστευτο ποσό οφειλής των 17.000 ευρώ. Το ακίνητο στεγάζει την οικογένεια του γιου της ιδιοκτήτριας και αφορά κατοικία 36,73 τμ στην Ελευθερούπολη που εκτιμήθηκε στο ποσό των 40.000 ευρώ. Ο πλειστηριασμός την ημέρα εκείνη κατέστη άγονος.

Όμως η Τράπεζα επανέρχεται για το ίδιο ακίνητο με τον ορισμό νέας ημερομηνίας για την Παρασκευή 13-4-18 από τις 14.00 έως τις 18.00 με την αναγκαία αδιαφάνεια στο γραφείο της συμβολαιογράφου της πόλης μας Παυλίνας Λεμονίδου Αίαντος 2 που πρόσφατα πιστοποιήθηκε για τη διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, μετά την άρνηση άλλης συμβολαιογράφου που είχε την υπόθεση στο Ειρηνοδικείο Παγγαίου να πιστοποιηθεί.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί την αφετηρία και στην περιοχή μας της προσπάθειας της συμμαχίας κυβέρνησης-κεφαλαίου να βάλουν στο χέρι και το τελευταίο στήριγμα που απόμεινε στη λαϊκή οικογένεια, δηλαδή την κατοικία που την στεγάζει. Το γεγονός αυτό πρέπει να αφυπνίσει κάθε τίμιο συμπολίτη που μπορεί αύριο χωρίς να το καταλάβει να βρεθεί σε ανάλογη θέση. Γιατί η κυβέρνηση φρόντισε να ψηφίσει διάταξη που προβλέπει την κατάσχεση χωρίς διάκριση κάθε περιουσιακού στοιχείου για χρέος προς το Δημόσιο άνω των 500 ευρώ.

Η Λαϊκή Ενότητα θα σταθεί σταθερά απέναντι σ’ αυτήν την εξέλιξη. Δε θα υπολογίσουμε τις συκοφαντίες και την προσπάθεια καταστολής του αγώνα μας με τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα. Καλούμε τους πολίτες της περιοχής μας να πάρουν μέρος στις προσπάθειες που οργανώνονται για την αντίδραση στη λαίλαπα που έρχεται.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ