Εκδήλωση της Λαϊκής Ενότητας Καβάλας για τη Συρία

Συζήτηση για τη θέση της Ελλάδας στη γεωπολιτική σκακιέρα της Ανατολικής Μεσογείου παρουσία του τ. υπουργού Κώστα Ήσυχου

ΗΛαϊκή Ενότητας Καβάλας διοργανώνει την Πέμπτη 3 Μαΐου 2018, στις 20:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης «Βασίλης Βασιλικός», πολιτική εκδήλωση-συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία με ομιλητές τον τ. αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ Κώστα Ήσυχο (κεντρική φωτό) και τον δικηγόρο, Διδάκτορα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης του ΑΠΘ, μεταδιδακτορικό ερευνητή στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και μέλος του ΠΣ της ΛΑΕ Θέμη Τζήμα.

Στόχος της εκδήλωσης θα είναι «να φωτιστούν όλες οι παράμετροι και οι συνθήκες που καθορίζουν τις κινήσεις και τις επιδιώξεις των δυνάμεων στη γεωπολιτική σκακιέρα της Ανατολικής Μεσογείου και τη θέση της Ελλάδας».

Στη σχετική πρόσκληση, η ΛΑΕ Καβάλας επίσης αναφέρει: «Η τελευταία βρόμικη ιμπεριαλιστική επίθεση των «συμμάχων» ενάντια στη Συρία και το λαό της φέρνει πιο κοντά τον κίνδυνο της ανάφλεξης στην περιοχή της Ανατ. Μεσογείου και μιας γενικευμένης σύρραξης με απρόβλεπτες συνέπειες για την περιοχή και τους λαούς της. Την ίδια ώρα η Τουρκία διεκδικώντας το ρόλο μιας μεγάλης περιφερειακής δύναμης εντείνει την επιθετικότητα της στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Τα παιχνίδια των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στην περιοχή μας.