Ιωσηφίδου σε Σιμιτσή για ΒΦΛ: Είσαι τουλάχιστον… απρεπής!

Η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ υπενθυμίζει στον τ. δήμαρχο τα οκτώ χρόνια της δικής του... απραξίας γύρω από το θέμα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης της περιοχής της Νέας Καρβάλης

Λίγες ώρες πριν τη διεξαγωγή (το απόγευμα της Τετάρτης 18 Απριλίου 2018) της Λαϊκής Συνέλευσης των κατοίκων της Νέας Καρβάλης για το «νέφος» της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων, ο «πόλεμος» μεταξύ των αιρετών του δήμου Καβάλας για τις ευθύνες περί όσων έγιναν ή δεν έγιναν τα τελευταία χρόνια, καλά κρατεί…

Η Αναστασία Ιωσηφίδου απαντά επί προσωπικού στον Κωστή Σιμιτσή και στα όσα της καταλόγισε σε ανακοίνωσή του (διαβάστε την εδώ), μεταξύ άλλων αποκαλώντας την και «αμετροεπή»!

Η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ κάνει λόγο για «απρέπεια» (τουλάχιστον) να έχει το θάρρος να ομιλεί ο τ. δήμαρχος ο οποίος, επί θητείας του, δεν έπραξε το παραμικρό για το θέμα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης της ευρύτερης περιοχής της Νέας Καρβάλης, ενώ αντιπαρέρχεται τα περί πολιτικών «παιχνιδιών» γύρω από την καταγωγή και τον τόπο διαμονής της.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της απάντησης Ιωσηφίδου.

Οι δήθεν ανησυχίες του κ. Σιμιτσή

«Όταν επί οκτώ χρόνια διοικήσεώς σου δεν έχεις κάνει απολύτως τίποτα για το θέμα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στον δήμο Καβάλας και ιδιαίτερα στη Νέα Καρβάλη και το Χαλκερό, ούτε έχεις ενεργοποιήσει την δυνατότητα που δίνει από το 2007 ο Νόμος για τη λειτουργία από τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ εργαστηρίου ατμοσφαιρικής ρύπανσης, είναι τουλάχιστον απρεπές να κατηγορείς για αμετροέπεια κάποιον που έπραξε ό,τι εσύ δεν έπραξες.

Στις δήθεν δε ανησυχίες του κ. Σιμιτσή ότι «θα υπάρξουν νομικά προβλήματα που θα καθυστερήσουν την αγορά» και γι’ αυτόν τον λόγο δεν ψήφισε την αγορά του εξοπλισμού από τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, οι οποίες δεν πείθουν κανέναν, αφού ο ίδιος ως έγκριτος νομικός γνωρίζει πολύ καλά να αναγιγνώσκει τις νομικές διατάξεις, θα  ήθελα να τον «καθησυχάσω» (;;) πληροφορώντας τον ότι ο αρμόδιος για τον έλεγχο επίτροπος εγκρίνει την απόφαση της αγοράς καθώς βεβαίως είναι απολύτως σύννομη.

Δυστυχώς, ο πρώην δήμαρχος ακολουθεί στα πλαίσια των αντιπολιτευτικών του καθηκόντων την τακτική, αφενός για όσα δεν έπραξε ως δήμαρχος να λέει ότι δεν τα προβλέπει ο νόμος και αφετέρου να εγκαλεί τη σημερινή διοίκηση για απραξία σε θέματα που δεν ανήκουν στην αρμοδιότητά της. Πιστεύει ειλικρινά ότι η τακτική αυτή του «κλεφτοπόλεμου» που ακολουθεί τον βοηθά σε κάτι;

Τέλος όσον αφορά τα περί «μικροπολιτικής» και «κλεισίματος του ματιού» στους συγχωριανούς μου που αναφέρει στην ανακοίνωσή του, θα ήθελα να τον ενημερώσω, εάν δεν το γνωρίζει, ότι τόσο εγώ όσο και η οικογένεια μου είμαστε κάτοικοι της Νέας Καρβάλης. Επομένως το να διατείνεται ότι λόγοι μικροπολιτικής αποτελούν το κίνητρό μου, είναι σαν να αμφισβητεί ότι υφίσταται  πρόβλημα στη Νέα Καρβάλη που θέτει σε κίνδυνο την υγεία και την ζωή μας και οι λόγοι της κινητοποίησης μας είναι άλλοι. Ίσως τελικά έτσι δικαιολογείται και η απραξία των 8 ετών διοίκησής του.

Τα υπόλοιπα σήμερα στη συνέλευση των κατοίκων στις 7 το απόγευμα».