Ο ΣΥΡΙΖΑ Παγγαίου δηλώνει από τώρα δυναμικό «παρών» στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019

Η Τοπική Οργάνωση κάνει λόγο για «πρωταρχικό ρόλο στις εξελίξεις» και προαναγγέλλει κατάθεση ολοκληρωμένης πρότασης για την ανάπτυξη της περιοχής

Την ώρα που στην Αθήνα πραγματοποιείται το κοινό Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) με θέμα την «Αυτοδιοικητική Διακυβέρνηση», η Οργάνωση Μελών δήμου Παγγαίου του ΣΥΡΙΖΑ προβαίνει σε μία ανακοίνωση που «υπόσχεται» τη δυναμική παρουσία των στελεχών της στις εκλογές του 2019.

Στην ανακοίνωση, αφού γίνεται λόγος για τον ρόλο της Αυτοδιοίκησης όπως τον οραματίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται ότι στο προσεχές διάστημα θα κατατεθεί ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διοίκηση του δήμου Παγγαίου.

Την ίδια στιγμή, δεν διευκρινίζεται εάν της νέας αυτής προσπάθειας του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο Παγγαίου θα ηγηθεί ο Θόδωρος Μπόνος (κεντρική φωτό), ο οποίος ήταν υποψήφιος δήμαρχος το 2014 και σήμερα είναι Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του κυβερνώντος κόμματος.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ δήμου Παγγαίου.

«Η τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί για τον ΣΥΡΙΖΑ έναν από τους πλέον δημοκρατικούς θεσμούς. Συνδέεται με την αποκέντρωση, με την αμεσοδημοκρατία, με τη συμμετοχή των πολιτών στη λήψη αποφάσεων και στον έλεγχο των διοικούντων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με τις αυτοδιοικητικές του δυνάμεις δίνει καθημερινές μάχες μέσα στα δημοτικά συμβούλια και στην κοινωνία για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, για την ανάπτυξη που θα είναι δίκαιη, γιατί θα έχει κοινωνικά και οικολογικά χαρακτηριστικά.

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ δήμου Παγγαίου δηλώνει ότι στην πορεία προς τις Δημοτικές εκλογές θα έχει πρωταρχικό ρόλο στις εξελίξεις και στο προσεχές διάστημα θα καταθέσει συνολική πρόταση για τη διοίκηση του δήμου.

Στόχος μας είναι οι δήμοι να καταστούν υποκείμενα του χωρικού προγραμματισμού της χώρας αλλά και κοινωνικά κύτταρα με πρωτογενή εξουσία τα οποία θα βρίσκονται κοντά στους πολίτες».