Επισκέψεις Παναγιωτόπουλου σε παραγωγικές μονάδες επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων στον δήμο Νέστου [φωτογραφίες]

Ο βουλευτής της ΝΔ ενημερώθηκε για την πορεία της φετινής παραγωγής των σπαραγγιών και συζήτησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μονάδες με τις εξαγωγές των προϊόντων της περιοχής μας

Οβουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Παναγιωτόπουλος επισκέφθηκε τις προηγούμενες μέρες παραγωγικές μονάδες επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων στην περιοχή του δήμου Νέστου. Πιο συγκεκριμένα, οι επισκέψεις του βουλευτή πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας και συσκευασίας σπαραγγιών και ακτινιδίων της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (Ε.Α.Σ.) Καβάλας, της Οργάνωσης Παραγωγών – Αγροτικού Συνεταιρισμού Σπαραγγοπαραγωγών (Ο.Π. – Α.Σ.Σ.) ΑΣΣΟΣ και της Σχότμαν Ερρίκος Ανώνυμης Αγροτικής Βιομηχανικής και Εμπορικής Εταιρείας (Schotman S.A.).

Υπήρξε αναλυτική ενημέρωση και συζήτηση με τις Διευθύνσεις και το Προσωπικό των παραγωγικών μονάδων για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της διαδικασίας συλλογής, επεξεργασίας, συσκευασίας και διάθεσης των σπαραγγιών και των ακτινιδίων στις αγορές.

Η φετινή παραγωγή, λόγω των κλιματολογικών συνθηκών, δεν ήταν πολύ καλή, ωστόσο η αύξηση της ζήτησης διαμόρφωσε τις τιμές σε επίπεδα αρκετά ικανοποιητικά για τους παραγωγούς και τους εμπόρους.

Οι παραγωγικές μονάδες επεξεργασίας, συσκευασίας και διακίνησης σπαραγγιών της περιοχής του Δήμου Νέστου έχουν σχεδόν αποκλειστικά εξαγωγικό προσανατολισμό, με κεντρικό προορισμό την αγορά της Γερμανίας.

Η μεγάλη χιλιομετρική απόσταση έχει ως συνεπακόλουθο την διάθεση των προϊόντων με σχετική καθυστέρηση που δυσχεραίνει τη βέλτιστη απόδοση της συνολικής διαδικασίας που μειονεκτεί έτσι έναντι του ανταγωνισμού.

Στη διάρκεια της ξενάγησης στις υποδομές των εγκαταστάσεων, ο κ. Παναγιωτόπουλος συζήτησε με τους Διευθυντές των μονάδων τη διερεύνηση της δυνατότητας αερομεταφοράς των εμπορευμάτων (Cargo) σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς και τις αεροπορικές εταιρείες.