«Ανταρσία» Τσανάκα: Εγώ δεν δέχομαι να διαλύσω τους παιδικούς σταθμούς του δήμου Καβάλας

Για προσχεδιασμένη πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας με «ύποπτες» προεκτάσεις κάνει λόγο η δήμαρχος Καβάλας-Ψήφισμα κατά του μέτρου της υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής από τους εργαζόμενους στον δήμο

Με το ψήφισμα των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς και ευρύτερα στον δήμο Καβάλας κατά του μέτρου της υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής το οποίο υιοθέτησε το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας το απόγευμα της Πέμπτης 26 Απριλίου 2018.

Η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, όπως και όλο το Σώμα -πλην των δημοτικών παρατάξεων Συμπαράταξη Πολιτών και Λαϊκή Συσπείρωση– ενέκριναν το ψήφισμα, το οποίο μετατράπηκε σε μια ακόμα αφορμή για να «αντεπιτεθεί» η δήμαρχος στο υπουργείο Παιδείας, επαναλαμβάνοντας εμφατικά ότι ουδέποτε ρωτήθηκε από το αρμόδιο υπουργείο, «απλώς εκεί που τους βόλευαν τα νούμερα, εκεί προχώρησαν», όπως είπε.

«Έχω 700 παιδιά και μου παίρνετε τα μισά. Και τις βρεφονηπιοκόμους τι θα τις κάνω; Θα τις απολύσω; Ουδέποτε ρωτήθηκα, ήταν ενημερωτική η συνάντηση. Δεν υπογράψαμε τίποτα. Δεν ξέρω τι είχαν στο μυαλό τους. Είχαν στο μυαλό τους να αρπάξουν τις αίθουσες; Να κλείσουν τους παιδικούς σταθμούς; Ο νόμος είναι νόμος, αλλά εγώ δεν μπορώ να το κάνω. Καταρχάς, δεν ξέρω πού θα βάλω 300 παιδιά», δήλωσε η κ. Τσανάκα.

«Ρώτησα τον Λαμπάκη, με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜ-Θ, γιατί δεν ισχύει το μέτρο στην Αλεξανδρούπολη και μου είπε ότι δεν τον ρώτησε κανείς. Θεωρώ, λοιπόν, ότι όλα ήταν προσχεδιασμένα, ενώ δεν υπάρχουν ομόφωνα πρακτικά, όπως λέει το υπουργείο», δήλωσε η δήμαρχος Καβάλας.

Πληροφόρησε, δε, ότι η ΠΕΔ ΑΜ-Θ ετοιμάζει δικαστικό αγώνα για το θέμα -ίσως μαζί με την ΚΕΔΕ- και δήλωσε ότι οι «μέχρι να λυθεί το αλαλούμ» οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς θα συνεχιστούν κανονικά.