Εμμανουηλίδης σε Αντιπολίτευση: Μας αφορά η κοινωνία και όχι η επικοινωνία του ΣΚΑΪ και όλου του μιντιακού συστήματος που σας υποστηρίζει! [βίντεο]

«Ξεσπάθωσε» ο Καβαλιώτης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συζήτηση για τη ρύπανση στον Αργοσαρωνικό κόλπο

Την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018, ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης τοποθετήθηκε στην Υποεπιτροπή Υδατικών Πόρων της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων με αφορμή τη μελέτη του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) για τις επιπτώσεις της ρύπανσης που προκλήθηκε από το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ» στον Σαρωνικό κόλπο.

Δείτε το βίντεο με την τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας και παρακάτω διαβάστε το πλήρες κείμενο.

«Με χαρά, πραγματικά, και με πολλή εκτίμηση για το έργο που επιτελεί το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. εδώ και χρόνια, σας υποδεχόμαστε στο χώρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Θα ξεκινήσω από μια διαπίστωση: ότι η πραγματικότητα και η αλήθεια εκδικείται αυτούς που δεν θέλουν να την αποδεχθούν. Δεν είναι λοιπόν δυνατόν να προσεγγίζουμε θέματα που αφορούν τις τύχες μιας χώρας επενδύοντας σε σκοπιμότητες, οι οποίες δεν έχουν τελικά καμία προοπτική να λειτουργήσουν αποτελεσματικά γι’ αυτούς που παράγουν ένα λόγο, που δεν στηρίζεται στην αλήθεια και δε σέβεται την πραγματικότητα. Αναφέρομαι με βάση την ενημέρωση που μας έγινε από τους επιστήμονες του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε., από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες για τον τρόπο άμεσης αντιμετώπισης των επιπτώσεων της ρύπανσης που προκλήθηκε από το ναυάγιο του ‘’Αγία Ζώνη ΙΙ’’ στο Σαρωνικό.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Πολλές φορές φτάνετε σε σημείο να γίνεστε επιεικώς γραφικοί, γιατί  κλείνετε ερμητικά τα μάτια και τα αφτιά σας και θεωρείτε ότι τα πάντα αρχίζουν από μια ημερομηνία που σας  βολεύει, σαν να μην υπάρχει συνέχεια στη ζωή και σαν όλοι οι άλλοι αποδέκτες των δικών σας λόγων να είναι λοβοτομημένοι. Αυτή, τελικά, είναι η στάση σας και στο συγκεκριμένο θέμα.

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης,

Η κοινωνία δεν έχει υποστεί λοβοτομή. Και επιτέλους, ας σεβαστείτε κάποιες αλήθειες  για την αυτοπροστασία μας.

Τοποθετούμαι με πολύ καλή διάθεση απέναντί σας. Δεν μπορεί 27 και 28 ναυάγια, ριγμένα για δεκαετίες μέσα σε ένα περίκλειστο θαλάσσιο χώρο, να προσμένετε να λειτουργήσουν ως τουριστική «ατραξιόν» για καταδυτικό τουρισμό, αγνοώντας πραγματικά τις ολέθριες περιβαλλοντικές συνέπειες που έχουν επισωρευθεί όλα αυτά τα χρόνια από αυτά τα ναυάγια. Τα ναυάγια συνέπεια της δικής σας σκόπιμης ολιγωρίας.

Τολμάτε λοιπόν να εγκαλέσετε μια Κυβέρνηση που, αν μη τι άλλο, έχει επιδείξει άμεσα αντανακλαστικά σε καταστροφές που οφείλονται, είτε σε φυσικά αίτια είτε, δυστυχέστερα, σε ανθρώπινο παράγοντα. Αυτό, τουλάχιστον, είναι κοινή πεποίθηση. Επιτέλους, σας καλώ να αυτο-προστατευθείτε, γιατί πέρα από τη γραφικότητα, υπάρχει και η απόλυτη αναποτελεσματικότητα του αντιπολιτευτικού σας λόγου. Πρέπει να συνέλθουμε, γιατί βρισκόμαστε σε ένα ιστορικό  μεταίχμιο που όλοι μας πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.

Γνωρίζω τι θα μου πείτε: Ότι και εσείς τα ίδια κάνατε. Κάναμε τα ίδια όταν βλέπαμε καθαρά και φωνάζαμε ότι η χώρα βουλιάζει μέσα στα σκάνδαλα του ΚΕΕΛΠΝΟ, της NOVARTIS των εξοπλιστικών, μέσα σε «χίλιες δύο» εγκληματικές συμπεριφορές για την κοινωνία. Το φωνάζαμε τότε αλλά δεν ακουγόμασταν. Οι φωνές μας καλύπτονταν μέσα από το φιλικό σε σας μιντιακό σύστημα, με το αζημίωτο βέβαια. Τώρα είμαστε υπεύθυνοι και να τακτοποιήσουμε εκκρεμότητες και να δημιουργήσουμε συνθήκες μιας καινούργιας πραγματικότητας. ‘Οχι πραγματικότητας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πραγματικότητας της Ελλάδας, για το πού πρέπει να πάμε την επόμενη μέρα. Πιστεύετε ότι συνδράμετε σε αυτή την εθνική υπόθεση με έναν μηδενιστικό λόγο που εναγώνια και ατελέσφορα προσπαθεί να αναζητήσει και μάταια να αναδείξει μόνο τα κατά φαντασία αρνητικά. Η πολιτική απαιτεί θετικές καταθέσεις και ως εκ τούτου δεν έχετε προοπτική μέσα από  αυτό το επαναλαμβανόμενο αφήγημά σας.

Πρέπει, επιτέλους, να πούμε ότι λειτουργούμε αποτελεσματικά, γιατί τα κοινωνικά μας αντανακλαστικά λειτουργούν με την απαιτούμενη ευαισθησία. Γιατί γνωρίζουμε καλά ότι η όποια ολιγωρία δεν έχει σκοπό να υπηρετήσει τα οργανωμένα συμφέροντα των ελαχίστων. Μας αφορά η κοινωνία και δεν μας αφορά η επικοινωνία του ΣΚΑΪ και όλου αυτού του μιντιακού συστήματος, που σας υποστηρίζει, καθώς νομίζετε ότι αυτό θα λειτουργήσει  ως υποστηρικτική δύναμη στην απέλπιδα προσπάθεια να επανέλθετε στην εξουσία για να ολοκληρώσετε το καταστροφικό σας έργο.

Η κοινωνία, δυστυχώς για εσάς, ευτυχώς για την ίδια, έχει αφυπνιστεί από το λήθαργο, που για δεκαετίες προσπαθούσατε να την υπνώσετε, με ένα «star system» και με αρχές οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με τις πραγματικές ανάγκες ενός λαού, μιας χώρας, ενός έθνους. Σας ευχαριστώ».