Ούτε ο δήμος Νέστου θέλει τον «Κλεισθένη»…

Ομόφωνο ήταν το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Νέστου κατά του σχεδίου νόμου για την μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση που προωθεί η κυβέρνηση, το οποίο συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του

Στο χορό των αντιδράσεων κατά των επιδιώξεων της κυβέρνησης για την μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση μπαίνει και ο δήμος Νέστου, που συζήτησε το θέμα στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και ομόφωνα αποφάσισε την απόσυρση του. Στο ψήφισμα που έδωσε στην δημοσιότητα ζητάει να ξεκινήσει ουσιαστικός διάλογος με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για προωθηθεί ουσιαστική μεταρρύθμιση, τονίζοντας ότι με το υπάρχον σχέδιο νόμου οι δήμοι οδηγούνται στο χάος, ενώ παράλληλα ενισχύεται η διαφθορά. Τέλος ζητάει την δέσμευση της κυβέρνησης ότι οι όποιες αποφάσεις πάρει για το μέγα αυτό θέμα να έχουν και την σύμφωνη γνώμη των δήμων.

Ακολουθεί το ψήφισμα του δήμου Νέστου

«Χρειάζεται διάλογος και σύμφωνη γνώμη των δήμων…»

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νέστου κατά τη συνεδρίαση της 7ης Μαΐου 2018 εξέτασε το περιεχόμενο του Νομοσχεδίου, που αφορά τη μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μετά από διαλογική συζήτηση μεταξύ των μελών του σώματος,  ομόφωνα ψηφίστηκε και αποφασίστηκε:

  • Να ζητήσει την απόσυρση του νομοσχεδίου.
  • Να ζητήσει την άμεση έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου με την Κυβέρνηση, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα τουλάχιστον δύο μηνών, προκειμένου να υπάρξει ένα σχέδιο νόμου που θα προωθεί πραγματικά τη μεταρρύθμιση.
  • Να καταγγείλει ότι το συγκεκριμένο Ν/Σ οδηγεί τους Δήμους σε ακυβερνησία, χάος και παράλυση. Ενώ ενισχύει τη διαφθορά και την συναλλαγή στην καθημερινή λειτουργία των Δήμων.
  • Να ζητήσει από τον Υπουργό να δεσμευθεί πως δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή του εκλογικού συστήματος των αυτοδιοικητικών εκλογών χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Αυτοδιοίκησης. Εκτός εάν θεσμοθετηθούν ουσιαστικές αλλαγές και διοικητικές μεταρρυθμίσεις, όπως αυτή της οικονομικής αυτοτέλειας των Δήμων, της ύπαρξης δομών του κράτους, που θα παρέχουν βοήθεια στου Δήμους και παροχή συγκεκριμένων πόρων από φορολογικά έσοδα.
  • Να ζητήσει τη σύσταση Επιτροπής στην οποία θα συζητηθούν όλα τα ζητήματα, που χρήζουν επίλυσης μέσω της επόμενης Συνταγματικής Αναθεώρησης».