ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας για διόδια: Να σταματήσει το ΤΑΙΠΕΔ να παίζει με τους κατοίκους της περιοχής μας!

«ΟΧΙ» στον νέο μετωπικό σταθμό της Εγνατία Οδός ΑΕ στην Καβάλα και κάλεσμα συμμετοχής στο Πανκαβαλιώτικο Συλλαλητήριο από την κομματική οργάνωση

Με τους πολίτες, τους φορείς και τις συλλογικότητες της Καβάλας που διατρανώνουν την αντίθεσή τους στην κατασκευή σταθμού διοδίων στην Εγνατία Οδό «επάνω» από την πόλη ενώνει τη «φωνή» της η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωσή της η οργάνωση του κυβερνώντος κόμματος για μια ακόμη φορά ζητά την εφαρμογή των αναλογικών διοδίων σε όλο το μήκος της Εγνατίας Οδού και απευθύνει κάλεσμα στην τοπική κοινωνία για μαζική συμμετοχή στο Πανκαβαλιώτικο Συλλαλητήριο της Τρίτης 15 Μαΐου 2018.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας.

Όχι στην κατασκευή νέων διοδίων

«Η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την κατασκευή σταθμού  μετωπικών διοδίων πάνω από την πόλη της Καβάλας. Η λειτουργία αυτού του σταθμού επιβαρύνει  οικονομικά και περιβαλλοντικά την πόλη μας και η επικινδυνότητα του σημείου κατασκευής γεννά εύλογα ανησυχίες για την ασφάλεια των διερχομένων οχημάτων και επιβατών.

Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε:

  • Την ακύρωση της κατασκευής του μετωπικού σταθμού διοδίων.
  • Την εφαρμογή αναλογικών διοδίων σε όλο το μήκος της Εγνατίας Οδού.
  • Την αιτιολόγηση του κόστους τους με σύνταξη και δημοσίευση σχετικής μελέτης.
  • Τη δωρεάν μετακίνηση των κατοίκων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Απαιτούμε από το ΤΑΙΠΕΔ να σταματήσει να παίζει με τους κατοίκους της περιοχής και από τα αρμόδια υπουργεία να πιέσουν ώστε να παρθεί πίσω η αιφνιδιαστική απόφαση.

Καλούμε τον Υπουργό  Υποδομών και Μεταφορών να υλοποιήσει τη δέσμευσή του ότι τα αναλογικά διόδια θα εφαρμοστούν πρώτα στην Εγνατία Οδό.

Είμαστε στο πλευρό των θεσμικών φορέων που κινητοποιούνται ενάντια και καλούμε όλους τους Καβαλιώτες και τις Καβαλιώτισσες στο συλλαλητήριο της Τρίτης 15/5/2018».