Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας για διόδια: Δεν φταίει η κυβέρνηση, αλλά το… μνημονιακό ΤΑΙΠΕΔ!

Οι κ.κ. Εμμανουηλίδης, Μορφίδης και Παπαφιλίππου «ενώνουν τις φωνές τους» με την κοινωνία της Καβάλας ενάντια στα νέα διόδια, αλλά δεν θα παραβρεθούν στο Συλλαλητήριο λόγω «ανειλημμένων υποχρεώσεων» στη Βουλή

Ηκατασκευή του νέου μετωπικού σταθμού είσπραξης διοδίων στην Εγνατία Οδό ακριβώς «επάνω» από την Καβάλα είχε προαποφασιστεί από το 2014, υπενθυμίζουν σε κοινή γραπτή δήλωσή τους οι βουλευτές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι κ.κ. Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Κώστας Μορφίδης και Γιώργος Παπαφιλίππου τονίζουν ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν αυτή που σχεδίασε και θα εφαρμόσει το αναλογικό (ηλεκτρονικό) σύστημα είσπραξης των διοδίων, ωστόσο το «μνημονιακό» ΤΑΙΠΕΔ επιμένει στην εφαρμογή της ΚΥΑ του 2014 που προέβλεπε… άλλα.

Τέλος, οι τρεις βουλευτές δηλώνουν ότι συμπαρίστανται στη διαμαρτυρία των Καβαλιωτών που θα εκδηλωθεί το μεσημέρι της Τρίτης 15 Μαΐου 2018 μέσα από το Συλλαλητήριο της πλατείας Ελευθερίας, ωστόσο δεν θα μπορέσουν να παραβρεθούν καθώς πρέπει να βρίσκονται στη Βουλή.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της κοινής δήλωσης Εμμανουηλίδη, Μορφίδη και Παπαφιλίππου.

Δηλώνουμε αλληλέγγυοι για να ακυρωθεί αυτή η καταστροφική για τον τόπο μας προοπτική…

«Οι βουλευτές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουμε την αυτονόητη συμπαράστασή μας στη διαμαρτυρία όλων των θεσμικών παραγόντων και πρωτίστως των συμπολιτών μας στην προοπτική κατασκευής μετωπικών διοδίων στα ανατολικά της πόλης μας.

Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σχεδίασε και θεσμοθέτησε το αναλογικό σύστημα στα διόδια. Ωστόσο το ΤΑΙΠΕΔ, μνημονιακός φορέας, που συστάθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις κατ’ εντολήν των θεσμών, επιμένει στην υλοποίηση Κοινής Υπουργικής Απόφασης του 2014, που προέβλεπε τη δημιουργία μετωπικών διοδίων στην Εγνατία.

Η απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ για κατασκευή μετωπικών διοδίων μάς βρίσκει κάθετα αντίθετους.

Παρά το γεγονός ότι, κατά την ημέρα διεξαγωγής του συλλαλητηρίου ανειλημμένες υποχρεώσεις στη Βουλή μάς υποχρεώνουν να βρισκόμαστε στην Αθήνα, ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή των Καβαλιωτών και δηλώνουμε αλληλέγγυοι στο δίκαιο αίτημα των συμπολιτών μας να ακυρωθεί αυτή η καταστροφική για τον τόπο μας προοπτική.

Εμμανουηλίδης Δημήτρης
Μορφίδης Κώστας
Παπαφιλίππου Γιώργος