«Αυτοψία» Γραμμένου-Καλανταρίδη στο σημείο κατασκευής των νέων διοδίων-Συνεχίζονται οι εργασίες;

Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη, καθώς και μηχανήματα του αναδόχου, δημιουργώντας ερωτηματικά για το αν τελικά οι εργασίες έχουν διακοπεί ή όχι-Σε ετοιμότητα η Διαπαραταξιακή Επιτροπή να επέμβει αν χρειαστεί

«Αυτοψία» πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης 17 Μαΐου 2018 ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Γιώργος Γραμμένος και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Ηλίας Καλανταρίδης, στον χώρο όπου την προηγουμένη μέρα είχαν ξεκινήσει εργασίες κατασκευής των διοδίων, στην Εγνατία Οδό, πάνω από την Άσπρη Άμμο (διαβάστε σχετικά εδώ).

Διαπίστωσαν ότι από το οδόστρωμα είχαν απομακρυνθεί οι κώνοι και τα άλλα διαχωριστικά, που είχε τοποθετήσει το συνεργείο του αναδόχου, πριν διακοπούν οι εργασίες, με την παρέμβαση εκπροσώπων του δήμου Καβάλας και της Διαπαραταξιακής Επιτροπής, ενώ συνεργείο πραγματοποιούσε εργασίες καθαρισμού και διευθέτησης του χώρου, έξω από το δρόμο.

Στη συνέχεια, ενημέρωσαν τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα και μέλη της Διαπαραταξιακής Επιτροπής, για το τι ακριβώς συμβαίνει στον χώρο. Η δήμαρχος δήλωσε ότι η Δημοτική Αρχή βρίσκεται σε αναμονή της απόφασης του ΣτΕ στην αίτηση ακύρωσης και στην αίτηση αναστολής και στο αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής. Σε περίπτωση που θα υπάρξει απόπειρα παρέμβασης στο οδόστρωμα, θα συγκληθεί άμεσα η Διαπαραταξιακή Επιτροπή για να αποφασίσει ποιες θα είναι οι περαιτέρω αντιδράσεις.

Ωστόσο, στο σημείο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη, καθώς και μηχανήματα του αναδόχου, δημιουργώντας ερωτηματικά για το αν τελικά οι εργασίες έχουν διακοπεί ή όχι.