Τον γύρο της Ελλάδας κάνει η ανάρτηση του Χρήστου Πασχαλίδη για τον ξυλοδαρμό του Γιάννη Μπουτάρη! [φωτογραφίες, βίντεο]

Πρώτο θέμα σε sites και τηλεοπτικά δίκτυα το σχόλιο του δημοτικού συμβούλου στο facebook για την βίαιη επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης-Οι δηλώσεις Τσανάκα στον ΣΚΑΙ, το... εύγε από τοπική ιστοσελίδα και η «υπερβολική παραίτηση» Πασχαλίδη

Ανάμεσα στα κορυφαία και πιο πολυδιαβασμένα θέματα στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά sitew της χώρας βρέθηκε και η είδηση για τον δημοτικό σύμβουλο Καβάλας Χρήστο Πασχαλίδη και την ανάρτησή του στο facebook με την οποία επικροτούσε τη βίαιη επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη και καλούσε «σειρά να παίρνουν και οι βουλευτές-προδότες» (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ).




Μεγάλης αναγνωστικής εμβέλειας sites όπως τα iefimerida, skai.gr, kathimerini.gr, thetoc και voria.gr έχουν ψηλά στα πρώτα τους θέματα την ανάρτηση Πασχαλίδη με την είδηση της παραίτησής του!

Το «Έυγε» τοπικής ιστοσελίδας

Από την άλλη πλευρά ωστόσο υπήρξε και δημοσίευμα από το τοπικό site το οποίο αναφέρει στον τίτλο «Εύγε Χρήστο Πασχαλίδη»! Στο κείμενο, δε, αναφέρεται: «Έχουμε την άποψη ότι υπερβάλλει ο Χρήστος Πασχαλίδης με την παραίτησή του. Είναι ένας νέος άνθρωπος που η κοινωνία της Καβάλας τον θέλει και τον χρειάζεται για πολλούς λόγους. Πολλοί άλλοι θα έπρεπε να παραιτηθούν με όμοιες παρεμφερείς δηλώσεις σε υπερθετικό βαθμό σκληρές και άδικες, αλλά παραμένουν χωρίς ίχνος ευθιξίας στις “ΘΕΣΕΙΣ” τους. Για το Χρήστο Πασχαλίδη, έχουμε να πούμε ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ για το χειρισμό του όλου του θέματος, τη στιβαρότητα του χαρακτήρος του παρά το νεαρό της ηλικίας του και του ευχόμαστε να είναι σύντομα πάλι κοντά μας στα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα»!

Δήμητρα Τσανάκα: «Εδώ είναι τώρα τα κακά του Facebook, πόσο εύκολα μπορείς να παρασυρθείς»

Η ιστορία, ωστόσο, με τον δημοτικό σύμβουλο της Καβάλας δεν έκανε τον γύρο μόνο του διαδικτύου, αλλά προβλήθηκε και από αρκετά τηλεοπτικά δίκτυα, όπως τον ΣΚΑΙ. Εκεί, σε πρωινή εκπομπή κλήθηκε η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα να δώσει εξηγήσεις για το τι συνέβη με τον δημοτικό σύμβουλο και την ανάρτησή του. «Αυτός αποδοκιμάζει κάθετα όπως μου είπε -όπως και εγώ προσωπικά- τέτοιες φασιστικές συμπεριφορές. Εδώ είναι τώρα τα κακά του Facebook, πόσο εύκολα μπορείς να παρασυρθείς. Η μοναδική δικαιολογία που μπορώ να του βρω είναι το νεαρό της ηλικίας του. Δεν το δικαιολογώ. Το μόνο που μου είπε ήταν ότι “δεν είδα όλο το βίντεο, είδα μόνο την αρχή” και ότι “παιδί μου”, λέω, “πρέπει να ζητήσεις συγνώμη γι’ αυτό“» υποστήριξε αρχικά η δήμαρχος Καβάλας.

«Δεν δικαιολογώ τίποτα και για αυτό αμέσως τον πήρα τηλέφωνο μόλις το έμαθα και το παιδί κατάλαβε»

Στη συνέχεια οι δημοσιογράφοι παρατήρησαν πως «ενώ ο ίδιος ισχυρίστηκε πως δεν είχε δει όλο το βίντεο, εδώ βλέπουμε ότι στην ανάρτηση του είχε δημοσιοποιήσει το πιο χαρακτηριστικό κομμάτι του βίντεο με τον δήμαρχο πεσμένο κάτω» η δήμαρχος απάντησε: «Έχετε δίκιο, το παραδέχτηκε και ο ίδιος, βεβαίως παραιτήθηκε, αμέσως παραιτήθηκε και μάλιστα του ζήτησα να ζητήσει συγνώμη, να κάνει δήλωση και να ζητήσει συγνώμη. Δεν δικαιολογώ τίποτα και γι’ αυτό αμέσως τον πήρα τηλέφωνο μόλις το έμαθα και το παιδί κατάλαβε».

«Στην Καβάλα εμείς δεν έχουμε οργανωμένες Χρυσές Αυγές και εξτρεμιστικά στοιχεία»

Στη συνέχεια η κ. Τσανάκα υποστήριξε πως «Στην Καβάλα εμείς δεν έχουμε οργανωμένες Χρυσές Αυγές και εξτρεμιστικά στοιχεία προς αυτήν την κατεύθυνση, είμαστε πολύ προσεκτικοί σε αυτά τα θέματα, αλλά ο καθένας πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικός, ιδίως όταν κατέχει κάποια θέση και ιδίως με αυτά που γράφει. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί…».

«Πρέπει με επιχειρήματα να προσπαθούμε να πείσουμε τον άλλον, όχι με ξύλο ούτε με μπουνιές»

Σε ερώτηση για το αν οι εικόνες με την επίθεση προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης τούς θορύβησαν και σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας εξήγησε πως «Βεβαίως μας θορύβησαν! Σήμερα έχουμε δημοτικό συμβούλιο και εγώ θα φέρω ένα ψήφισμα αποτροπιασμού, διότι δεν είναι δυνατόν να λύνονται έτσι οι διαφορές. Στη Δημοκρατία έχουμε διαφορές όλοι μας. Και τι έγινε; Πρέπει με επιχειρήματα να προσπαθούμε να πείσουμε τον άλλον, όχι με ξύλο, ούτε με μπουνιές».

Ακούστε τις δηλώσεις Τσανάκα στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ