Κριτική Μάκη Παπαδόπουλου στη Δήμητρα Τσανάκα για τον… σκουπιδότοπο στην Καλαμίτσα! [φωτογραφίες]

Ο επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας υποδεικνύει τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα ως την υπεύθυνη για την απουσία κάδων για ογκώδη αντικείμενα έξω από το Κλειστό της Καλαμίτσας, με συνέπεια τη συσσώρευση σκουπιδιών και μπαζών

Με τη… διαπίστωση ότι «αντί να μειώνει τους σκουπιδότοπους η διοίκηση του Δήμου Καβάλας, τους αυξάνει», ο επικεφαλής της παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας ο Τόπος της Ζωής μας Μάκης Παπαδόπουλος επικρίνει τη διοίκηση Τσανάκα για το γεγονός της συσσώρευσης σκουπιδιών έξω από το Κλειστό της Καλαμίτσας, συνοδεύοντας την ανάρτησή του με τις ανάλογες φωτογραφίες.

Ο κ. Παπαδόπουλος σχολιάζει ότι «με την απόφασή της (σ.σ.: η δήμαρχος Καβάλας) να αφαιρέσει τους μεγάλους κάδους από γειτονιές, όχι μόνο δεν έλυσε το πρόβλημα, αλλά δημιούργησε ένα μεγαλύτερο» και προτείνει εναλλακτικές λύσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων και δη αυτών με μεγάλο όγκο, καθώς και των μπαζών.

Η ανακοίνωση του Τόπου της Ζωής μας

Εδώ και ημέρες, έχει πάλι δημιουργηθεί ένας πρόχειρος σκουπιδότοπος έξω από το Κλειστό Γυμναστήριο της Καλαμίτσας, καθώς εξαφανίστηκαν οι μεγάλοι κάδοι που υπήρχαν για να ρίχνουν οι κάτοικοι ογκώδη αντικείμενα.

Γιατί η διοίκηση του Δήμου εξαφάνισε τους κάδους, χωρίς να ενημερώσει τους πολίτες; Γιατί δεν έβαλε κάποια σήμανση; Πώς θα ξέρουν οι πολίτες πού να πετούν τα ογκώδη απορρίμματα; Εκεί που γνωρίζουν ότι τα πετούσαν τόσα χρόνια, εκεί τα πετούν.

Το είχαμε προβάλλει ξανά το θέμα πριν από 2 μήνες, αλλά η Δήμαρχος είχε πει τότε «φταίνε οι Καβαλιώτες, επειδή πετούν ανεξέλεγκτα ογκώδη αντικείμενα».

Όχι, κυρία Δήμαρχε, δεν φταίνε οι Καβαλιώτες. Φταίτε εσείς που δεν έχετε ακόμη δημιουργήσει μικρά ή κινητά Πράσινα Σημεία και Γωνιές Ανακύκλωσης στις γειτονιές, ώστε να εξυπηρετείτε τους πολίτες.

Με βάση τον Ν.4447 του 2016, ο Δήμος μπορεί να συστήσει άμεσα μικρούς, οριοθετημένους και περιφραγμένους χώρους, με ειδική σήμανση, για να πετούν οι πολίτες μεγάλα ανακυκλώσιμα υλικά ή ογκώδη αντικείμενα. Ας ορίσει και ωράριο λειτουργίας, αν θέλει να ελέγχει τη ροή απορριμμάτων. Εναλλακτικά, μπορεί να τοποθετήσει ειδικά κλειστού τύπου κοντέινερ με πολλαπλές εισόδους για απορρίμματα.

Όταν είσαι στη διοίκηση του Δήμου δεν αρκεί να κάνεις διαπιστώσεις ή να κατηγορείς τους Καβαλιώτες. Πρέπει να δίνεις λύσεις στα προβλήματα.

Με την απόφασή της να αφαιρέσει τους μεγάλους κάδους από γειτονιές, η Δήμαρχος όχι μόνο δεν έλυσε το πρόβλημα, αλλά δημιούργησε ένα μεγαλύτερο