Ο δήμος Καβάλας απαντάει στον Μάκη Παπαδόπουλο: Είχαμε ενημερώσει για την απομάκρυνση των μεγάλων κάδων

Το Τμήμα Καθαριότητας απαντάει στον επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας για τα σκουπίδια έξω από το Κλειστό της Καλαμίτσας, ενώ ο χώρος καθαρίστηκε-Νέοι κάδοι για βαρέα αντικείμενα και μπάζα σε Χωράφα και ΔΕΠΟΣ

Μετά το «ρεπορτάζ» του επικεφαλής της παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Ο Τόπος της Ζωής μας Μάκη Παπαδόπουλου για τα σκουπίδια έξω από το Κλειστό της Καλαμίτσας Αλεξάνδρα Δήμογλου (διαβάστε το σχετικό άρθρο εδώ), ο δήμος Καβάλας και συγκεκριμένα το Τμήμα Καθαριότητας απαντάει στις αιτιάσεις του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης, λέγοντάς του ότι πριν από μέρες είχε ανακοινωθεί από τον δήμο ότι οι κάδοι θα απομακρυνθούν από το εν λόγω σημείο, αλλά και ότι η απομάκρυνση βαρέων αντικειμένων γίνεται μόνο μετά από ενημέρωση της υπηρεσίας από τον ενδιαφερόμενο και η αποκομιδή γίνεται με ραντεβού, όπως ορίζει ο Κανονισμός Καθαριότητας.

Παράλληλα, το Τμήμα Καθαριότητας δηλώνει ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν ταμπέλες σε κάθε σημείο του δήμου όπου δεν υπάρχει κάδος απορριμμάτων, ενώ τονίζει ότι η καθαριότητα της πόλης επαφίεται κυρίως στην «πρόληψη», ήτοι στην περιβαλλοντική ευσυνειδησία των δημοτών.

Η ανακοίνωση του Τμήματος Καθαριότητας του δήμου Καβάλας

Το Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας, παρά τα τεράστια πρόβλημα που αντιμετωπίζει με την έλλειψη προσωπικού, καταβάλει μεγάλες προσπάθειες ώστε να διατηρεί τον Δήμο καθαρό και τα καταφέρνει αντικειμενικά σε ικανοποιητικό βαθμό.

Πριν μέρες, ανακοινώσαμε πως θα απομακρυνθούν από τον χώρο οι μεταλλικοί κάδοι για βαρέα απορρίμματα:

  • έξωθεν του Αλεξάνδρα Δήμογλου
  • πέριξ του Ανθή Καραγιάννη

Αξίζει να σημειωθεί, πως σε εκείνα τα σημεία, εναπόθεταν απορρίμματα κυρίως ελεύθεροι επαγγελματίες ή δημότες, που επιχειρούν ανακαινίσεις ή ανακατασκευές στις οικίες τους, όπως προκύπτει και από τις φωτογραφίες.

Στο σημείο αυτό δέον είναι να σημειωθεί, πως υπάρχει ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ που ρυθμίζει τα θέματα καθαριότητας (είχε δοθεί σε διαβούλευση, δημοσιότητα, ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο κλπ) και που ορίζει μεταξύ άλλων και τον τρόπο αποκομιδής σε τέτοιες περιπτώσεις: Ειδικότερα και ενδεικτικά ενημερώνεται η υπηρεσία από τον ενδιαφερόμενο και γίνεται η αποκομιδή με ραντεβού, η οποία έχει και ένα κόστος εύλογο, ανάλογα με το βάρος των απορριμμάτων. Αυτή είναι η μια και μόνη αλήθεια.

Τέλος, θα ήταν αδιανόητο, αλλά συνάμα και ανέφικτο, να τοποθετηθούν πινακίδες σήμανσης απαγόρευσης απορριμμάτων, σε σημεία όπου δεν υπάρχουν κάδοι, είτε μεταλλικοί είτε πράσινοι ή μπλε. Θα έπρεπε με αυτήν την λογική να γεμίσει η πόλη με ειδικές σημάνσεις, πράγμα αδιανόητο για δημότες ευσυνείδητους και με κοινή λογική.

Κάποια στιγμή, θα πρέπει όλοι να αντιληφθούμε και την ατομική ευθύνη που έχουμε και να μην επιδιώκουμε την βολή μας κατά το δοκούν αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους συνδημότες μας. Ευτυχώς οι Καβαλιώτες στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν συνείδηση καθαριότητας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Καθαρίστηκε ο χώρος στην Καλαμίτσα, νέοι κάδοι για μπάζα σε Χωράφα και ΔΕΠΟΣ

Εν τω μεταξύ, το Τμήμα Καθαριότητας του δήμου Καβάλας απομάκρυνε τα σκουπίδια, τα μπάζα και τα βαρέα αντικείμενα έξω από το Κλειστό της Καλαμίτσας, με την… ευχή κι ελπίδα να μην ξαναγίνει σκουπιδότοπος από ασυνείδητους.

Επίσης, τοποθετήθηκαν μεγάλοι κάδοι για βαρέα αντικείμενα και μπάζα στη Χωράφα και στη ΔΕΠΟΣ, κοντά στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, για την εξυπηρέτηση των πολιτών.