ΟΕΒΕ Καβάλας: Πρόσκληση στον πρεσβευτή του Αζερμπαϊτζάν να έρθει στα χωράφια των Τεναγών

Την συμβολή του πρεσβευτή του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα ζητάει η ομοσπονδία προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα της αλλαγής όδευσης του αγωγού ΤΑΡ από τους Φίλιππους

Επιστολή στον Επιτετραμμένο της Πρεσβείας του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα Εldar Aliyev απέστειλε η Ομοσπονδία επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων του Νομού Καβάλας, η οποία λαμβάνει ενεργά μέρος στον αγώνα για την αλλαγή όδευσης του αγωγού ΤΑΡ στα Τενάγη των Φιλίππων και στέκεται στο πλευρό των αγροτών της περιοχής.

Με την επιστολή αυτή τον καλεί σε συνάντηση εργασίας για να του εκθέσει τα προβλήματα που δημιουργούνται από την επιλογή της κατασκευάστρια εταιρία να μην αποδεχτεί την βόρεια χάραξη που προτείνουν οι αγρότες και του επισημαίνει ότι το έργο δεν θα ολοκληρωθεί γιατί οι πολίτες της περιοχής δεν θα το επιτρέψουν!

Του ζητάει να συμβάλλει κι αυτός με τον τρόπο του να αλλάξει η ανάρμοστη, όπως την χαρακτηρίζει, συμπεριφορά της εταιρίας για γίνει το έργο που αποτελεί Εθνικής σημασίας τόσο για την Ελλάδα όσο και για την πατρίδα του.

Ακολουθεί η επιστολή της ΟΕΒΕ Καβάλας

«Οι πολίτες της περιοχής μαζί με όλους τους φορείς δεν θα επιτρέψουν τις εργασίες με κάθε τρόπο»

«Αξιότιμε κύριε Eldar Aliyev, επιτετραμμένε της Πρεσβείας,

Με την παρούσα επιστολή, σας παρακαλούμε επιτρέψτε μας να αναφερθούμε στα μεγάλα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή μας από την σχεδιασμένη όδευση του αγωγού ΤΑΠ. Επίσης θα θέλαμε να αναφερθούμε και στην καθόλα αρνητική στάση της κατασκευάστριας εταιρίας, η οποία από το έτος 2013 ενημερώθηκε για αυτά τα προβλήματα που αναφέρουμε και δεν έκανε επί της ουσίας τίποτε απολύτως για να τα επιλύσει.

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Εμπόρων και Βιοτεχνών Νομού Καβάλας, υπήρξε από την αρχή (το έτος 2013) συμπαραστάτης της προσπάθειας για αλλαγή της όδευσης (επάνω από τα βουνά), μαζί με όλους ανεξαιρέτως τους συλλόγους και τα σωματεία του Νομού Καβάλας, καθώς επίσης και με τον Δήμο Καβάλας βάση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης βάση των αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου. Οι  αποφάσεις του Δήμου και της Περιφέρειας μιλούν για όδευση του αγωγού εκτός των τεναγών Φιλίππων και εκτός του κάμπου Ζυγού Κρυονερίου Καβάλας.

Με τα ανωτέρω ως δεδομένα αλλά και με τη βούληση σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας και των φορέων αυτής, είναι περισσότερο από βέβαιο ότι ένα τόσο σημαντικό έργο δεν θα ολοκληρωθεί, καθώς οι πολίτες της περιοχής μαζί με όλους τους φορείς δεν θα επιτρέψουν τις εργασίες με κάθε τρόπο, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την Ελλάδα και το Αζερμπαϊτζάν.

Ως εκ τούτου σας παρακαλούμε να αποδεχτείτε την πρόσκληση μας και να μεταβείτε στην Καβάλα το συντομότερο δυνατό, έτσι ώστε αφενός να σας γνωρίσουμε αναλυτικά τα προβλήματα που υπάρχουν και γιατί όχι να σας τα δείξουμε ακόμη και μέσα στα χωράφια, δηλαδή εκεί που θέλει η κατασκευάστρια εταιρία να τοποθετήσει τον αγωγό και αφετέρου, να συζητήσουμε όλες τις δυνατές λύσεις που υπάρχουν για την άμεση ολοκλήρωση του έργου.

Αξιότιμε κύριε Πρέσβη, για την κοινωνία της Καβάλας η όδευση του αγωγού ΤΑΠ, όπως είναι σήμερα σχεδιασμένη, δεν θα επιτραπεί καθώς θα δημιουργήσει ανεπανόρθωτα προβλήματα  και πολύ υψηλή επικινδυνότητα. Πιστεύουμε ότι η δική σας συμβολή μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα που θα σας παρουσιάσουμε αναλυτικά και θα βάλει τέλος στην ανάρμοστη συμπεριφορά της κατασκευάστριας εταιρίας. Εξάλλου από ότι γνωρίζουμε, το έργο του αγωγού ΤΑΠ είναι Εθνικής σημασίας και για την Ελλάδα αλλά και για το Αζερμπαϊτζάν.

Αναμένοντας την παρουσία σας».