ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΟΔΕ Καβάλας για τα διόδια: Το δικό σας κόμμα έχει πάρει το… copyright για τη λέξη «σκάνδαλο»!

Με στοιχεία, μπόλικες δόσεις ειρωνείας αλλά και παράθεση... παροιμιών απαντά στην τοπική Νέα Δημοκρατία η οργάνωση του κυβερνώντος κόμματος

Θέτοντας το δίλημμα «Ψέμμα ή Σκάνδαλο» για την κατασκευή μετωπικού σταθμού είσπραξης διοδίων στην Εγνατία Οδό «επάνω» από την Καβάλα η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας εγκαλούσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Εμμανουηλίδη, Μορφίδη και Παπαφιλίππου για διγλωσσία (διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση εδώ).

Η απάντηση έρχεται από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ η οποία είναι αρκούντως «καυστική» και «υπενθυμίζει» στην τοπική ΝΔ τα δικά της «έργα και ημέρες» που μας οδήγησαν μέχρι το σήμερα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας.

Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί…

«Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Καβάλας για το θέμα των διοδίων. Αρχικά, χαιρόμαστε που επιτέλους η τοπική οργάνωση της ΝΔ τοποθετήθηκε επί του θέματος, έστω και προσχηματικά.

Θα περιμέναμε πάντως από την οργάνωση του κόμματος που είναι υπεύθυνο για το βάθεμα της κρίσης στην ελληνική κοινωνία, να είναι πιο προσεκτική στις ανακοινώσεις της γιατί ο λαός χρησιμοποιεί πολλές παροιμίες για την περίπτωση της. Παράδειγμα, θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί τη φράση «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης». Ή το «Ο λόγος εις την ώρα του χίλια φλουριά αξίζει, κι αν δεν τον πεις στην ώρα του, τίποτα δεν αξίζει». Ή, ακόμα πιο ταιριαστή στην περίπτωση της ΝΔ το «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί».

Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να θυμηθεί κάποιος, τι έκανε η ΝΔ όταν ήταν στην εξουσία (με τον ένα ή τον άλλο τρόπο), το μακρινό 2012. Οι υπηρεσιακοί υπουργοί Ζάνιας και Σιμόπουλος (Αριθ. Πρωτ.:Δ17α/ 08/86/ ΦΝ.393) υπογράφουν τη δημιουργία 5 νέων διοδίων, μεταξύ των οποίων οι εξής δύο:  Α/Κ Στρυμόνα –Α/Κ Χρυσούπολης, Α/Κ Χρυσούπολης – Α/Κ Ανατ. Κομοτηνής.

Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση από την τοπική ΝΟΔΕ.

Το 2014, με την ΚΥΑ Χαρδούβελη-Χρυσοχοϊδη, προστίθεται νέος σταθμός διοδίων μετά την Ρεντίνα, «μεταφέρεται» ο σταθμός της Καβάλας στην περιοχή μεταξύ Αγ. Σίλα και Άσπρης Άμμου (μήκος περιοχής χρέωσης 40,6χλμ.)  ενώ αφαιρείται ο σταθμός μεταξύ Α/Κ ΒΙ.ΠΕ. Αλεξανδρούπολης και Α/Κ Αρδανίου.

Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση από την τοπική ΝΟΔΕ.

Να πάμε και πιο πίσω; Αλήθεια, τι έλεγε η ΝΟΔΕ Καβάλας όταν κατασκευάζονταν τα διόδια στη Μουσθένη;

Ο χώρος του ΣΥΡΙΖΑ, από την πρώτη στιγμή είχε τοποθετηθεί υπέρ της λύσης των αναλογικών διοδίων. Μία λύση που δεν υποστηρίχθηκε ΠΟΤΕ από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ούτε από τα κόμματα που τις στήριζαν. Σήμερα, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, η κυβέρνηση κατάφερε να συμφωνηθεί η κατασκευή και λειτουργία αναλογικού συστήματος διοδίων και στην Εγνατία Οδό. Για τις πρακτικές του ΤΑΙΠΕΔ και του εργολάβου του έργου ευθύνεται το κόμμα της ΝΔ και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που το 2011 αποφάσιζε τη μεταβίβαση χωρίς ανταλλάγματα της Εγνατία Οδός Α.Ε. στο ΤΑΙΠΕΔ. Μαντέψτε ποιος πάλεψε για να αποτραπεί το ξεπούλημα; Ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας συμμετείχε μαζικά και θα συνεχίσει να συμμετέχει σε κάθε απόπειρα υποβάθμισης της ζωής των Καβαλιωτών. Καλό θα ήταν οι όψιμοι επαναστάτες να κάνουν την αυτοκριτική τους για το που ήταν και τι έκαναν όλα τα προηγούμενα χρόνια των εγκλημάτων σε βάρος του ελληνικού λαού.

Τέλος, καλό θα ήταν ο κ. Δράκος, ο οποίος υπογράφει την ανακοίνωση, να μην χρησιμοποιεί τη λέξη «σκάνδαλο» αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί το κόμμα το οποίο εκπροσωπεί έχει πάρει το copyright της λέξης. Τον καταλαβαίνουμε. Άλλωστε, κάθε παραμύθι έχει και από έναν δράκο».