Νέα ερώτηση Παναγιωτόπουλου σε Σπίρτζη για τα διόδια

Επίκαιρη ερώτηση για το νέο μετωπικό σταθμό διοδίων που σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στην Άσπρη Άμμο κατέθεσε προς στον αρμόδιο υπουργό ο βουλευτής Καβάλας, κάτι που είχε κάνει και πέρσι αλλά απάντηση δεν πήρε…

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό υποδομών και μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη κατέθεσε ο Βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, σχετικά με το νέο μετωπικό σταθμό διοδίων της Εγνατίας Οδού, στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

Θυμίζουμε πως για το ίδιο ζήτημα, ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε καταθέσει, ένα χρόνο πριν, στις 2 Ιουνίου 2017, ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει λάβει απάντηση.

Με την κατάθεση της επίκαιρης ερώτησης, ο κ. Παναγιωτόπουλος καλεί τον κ. Σπίρτζη να προσέλθει στη Βουλή και να απαντήσει δια ζώσης στα ερωτήματα που αφορούν στην δρομολογούμενη εγκατάσταση νέου μετωπικού σταθμού διοδίων στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, όταν σύμφωνα με δηλώσεις μελών της κυβέρνησης και βουλευτών, είτε δεν πρόκειται να λειτουργήσει, είτε θα παύσει η λειτουργία του με την εφαρμογή αναλογικού συστήματος χρέωσης εντός του 2019.

Ακολουθεί το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής:

«Καταστροφική για την πόλη της Καβάλας η λειτουργία των διοδίων…»

«κ. Υπουργέ, Επανέρχομαι στο ζήτημα για το οποίο σας έχω απευθύνει σχετική ερώτηση στις 2 Ιουνίου 2017, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχω λάβει απάντησή σας.

Η κατασκευή νέου μετωπικού σταθμού διοδίων στο οδικό δίκτυο της Εγνατίας Οδού που διέρχεται από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, στο τμήμα μεταξύ του Α/Κ Αγίου Σύλλα και του Α/Κ Χρυσούπολης, είναι καταστροφική για την πόλη της Καβάλας, με εξαιρετικά δυσάρεστες συνέπειες για την περιοχή μας:

– εκτροπή της κίνησης των βαρέων οχημάτων στο επαρχιακό δίκτυο και την πόλη της Καβάλας, που θα υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής, προκαλώντας έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα και επιπλέον κινδύνους ασφάλειας ως προς τη διέλευση των υπολοίπων ΙΧ, ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο.

– περαιτέρω, εξοντωτική, οικονομική επιβάρυνση στις καθημερινές μετακινήσεις των Καβαλιωτών εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

– αύξηση του κόστους μετακίνησης των επαγγελματιών αλλά και των εμπορευμάτων.

Κατόπιν αυτών,

Eρωτάσθε κ. Υπουργέ

  1. Γιατί δρομολογείται η πραγματοποίηση δαπάνης για την κατασκευή νέου μετωπικού σταθμού διοδίων, όταν σύμφωνα με δηλώσεις μελών της κυβέρνησης και βουλευτών, είτε δεν πρόκειται να λειτουργήσει, είτε θα παύσει η λειτουργία του με την εφαρμογή του αναλογικού συστήματος χρέωσης εντός του 2019;
  2. Αληθεύουν οι πληροφορίες ότι κατόπιν ενεργειών σας ο παραχωρησιούχος θα έχει την ελεύθερη επιλογή ενός ηλεκτρονικού αναλογικού συστήματος ελεγχόμενου από απόσταση ή/και ενός συστήματος μετωπικών διοδίων με μπάρες»;