ΚΚΕ Καβάλας: Το πολύνεκρο τροχαίο με τους μετανάστες αποδεικνύει ότι όπου υπάρχουν θύματα, υπάρχουν και θύτες

Η Τομεακή Επιτροπή του κόμματος εκφράζει την οδύνη της για το θανατηφόρο ατύχημα το οποίο συνέβη στην Εγνατία Οδό και το συνδέει με τον εγκλωβισμό των προσφύγων στην Ελλάδα, τα προσφυγικά camps και την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ εκφράζει την οδύνη της για το σοβαρό θανατηφόρο ατύχημα το οποίο συνέβη τα χαράματα της Παρασκευής 8 Ιουνίου 2018 στην Εγνατία Οδό, στο ύψος της Νέας Καρβάλης, με θύματα 16 πρόσφυγες, εκ των οποίων οι 6 είναι νεκροί και αρκετοί βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ). Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ο διακινητής, ο οποίος οδηγούσε το βαν, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στα θύματα περιλαμβάνονται και τρία ανήλικα παιδιά.

Και τα θύματα αυτά προστέθηκαν στο μακρύ κατάλογο όσων, αν και γλίτωσαν από τη βαρβαρότητα του ιμπεριαλιστικού πολέμου, δυστυχώς δε γλίτωσαν από τα δίχτυα των δουλεμπόρων, δε γλίτωσαν το θαλασσοπνίξιμο, τις ατελείωτες κακουχίες, τα ατυχήματα στους δρόμους, τις ατέλειωτες ώρες περπάτημα, την πείνα και τη δίψα. Το δράμα αυτών των θυμάτων συγκαταλέγεται στο δράμα κι εκείνων που παραμένουν εγκλωβισμένοι και στριμωγμένοι στα hot spots, στα υπόλοιπα κέντρα «φιλοξενίας», στα σύνορα στον Έβρο.

Όπου υπάρχουν θύματα υπάρχουν και θύτες. Και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους ιμπεριαλιστές που σκορπούν τον θάνατο στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, τη Βόρεια Αφρική, τη Μέση Ανατολή, στην αντιπαράθεσή τους για να βάλουν στο χέρι τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, να κυριαρχήσουν στο ενεργειακό παιχνίδι, να ελέγξουν τους δρόμους μεταφοράς της ενέργειας και των εμπορευμάτων.

Τεράστιες είναι και οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης που επιμένει στην εφαρμογή της απαράδεκτης συμφωνίας Τουρκίας-ΕΕ που έχει οδηγήσει στον εγκλωβισμό στη χώρα μας χιλιάδων προσφύγων. Που έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με πρόσχημα τον έλεγχο των προσφυγικών ροών, ενώ η αλήθεια είναι ότι η παρουσία του ΝΑΤΟ στην περιοχή ενισχύεται στα πλαίσια της γεωστρατιωτικής αντιπαράθεσης με τη Ρωσία και άλλες περιφερειακές δυνάμεις. Με κάθε τρόπο η κυβέρνηση εμπλέκει το λαό μας σε επικίνδυνα σχέδια και καταστάσεις.

Ο ελληνικός λαός εδώ και τώρα χρειάζεται να απαιτήσει:

  • Τον απεγκλωβισμό των προσφύγων και τη διεκδίκηση του δικαιώματός τους να πάνε στις χώρες που θέλουν, κόντρα στις συμφωνίες και τους κανονισμούς της ΕΕ
  • Αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής για τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους, όσο καιρό παραμείνουν στην Ελλάδα, μακριά από μηχανισμούς στημένους και χρηματοδοτημένους από τους ίδιους τους θύτες τους, όπως είναι οι ΜΚΟ
  • Να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις και στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια. «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών»

*Δελτίο Τύπου