ΝΟΔΕ Καβάλας σε ΣΥΡΙΖΑ: Ο Χρήστος Πριονίδης ανακάλεσε, εσείς θα ζητήσετε συγνώμη για την εκχώρηση του Μακεδονικού ονόματος;

Η ΝΟΔΕ Καβάλας «αντεπιτίθεται» και προτρέπει τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει συγνώμη από τους Καβαλιώτες για το Μακεδονικό, για τη βία εναντίον των διαδηλωτών στις Πρέσπες, αλλά και για «τις κρεμάλες και τους γερμανοτσολιάδες»

Ανακοίνωση-απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας εξέδωσε η ΝΟΔΕ Καβάλας με τον τίτλο «Βρε καλώς τους» και αφορμή τα περί «εκκωφαντικής σιωπή του, κατά τ’ άλλα λαλίστατου προέδρου της ΝΟΔΕ Καβάλας, Μπάμπη Δράκου και του βουλευτή Καβάλας με τη ΝΔ, Νίκου Παναγιωτόπουλου σχετικά με τις δηλώσεις του μέλους τους και δημοτικού συμβούλου Παγγαίου, Χρήστου Πριονίδη», όπως ανέφερε ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του (διαβάστε την ανακοίνωση εδώ).

Η τοπική ΝΟΔΕ προτρέπει τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας «να ζητήσετε και εσείς κάποτε συγγνώμη, για τις κρεμάλες, τους γερμανοτσολιάδες και άλλα πολλά ωραία, με τα οποία δηλητηριάσατε συστηματικά την πολιτική ζωή του τόπου», αφού υπενθυμίζει ότι ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Παγγαίου ανακάλεσε τις δηλώσεις του (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ).

Η ανακοίνωση-απάντηση της ΝΟΔΕ Καβάλας

Κυρίες και Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ,

Μετά το 4ο μνημόνιο δυστυχίας που ψηφίσατε την προηγούμενη εβδομάδα στην Βουλή, με περικοπές συντάξεων, φόρους, ενεχυρίαση του δημοσίου εθνικού πλούτου κλπ, ψηφίσατε και την συμφωνία για το Σκοπιανό κατ’ ουσίαν, η οποία συνιστά την μεγαλύτερη εθνική υποχώρηση της χώρας και την μεγαλύτερη εθνική διπλωματική ήττα εν καιρώ ειρήνης. Χωρίς μάλιστα, καμία απολύτως πολιτική νομιμοποίηση.

Αντί να απολογείστε γι’ αυτά, εσείς και οι βουλευτές στους Καβαλιώτες, βρίσκετε «αποκούμπι» στις δηλώσεις ενός δημοτικού συμβούλου, ο οποίος μάλιστα άμεσα με γραπτή του δήλωση ανακάλεσε ζητώντας συγγνώμη. Αλλά «ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται».

Εσείς όμως καμιά συγγνώμη δεν ζητήσατε για την βία που ασκήθηκε εναντίον των διαδηλωτών (μεταξύ των οποίων και συμπολιτών μας) που πήγαν στις Πρέσπες να διαμαρτυρηθούν για την παράδοση της Μακεδονίας και με χρήση χημικών που η κυβέρνησή σας θα καταργούσε!!

Καλό θα ήταν επίσης, να ζητήσετε και εσείς κάποτε συγγνώμη, για τις κρεμάλες, τους γερμανοτσολιάδες και άλλα πολλά ωραία, με τα οποία δηλητηριάσατε συστηματικά την πολιτική ζωή του τόπου και σπείρατε το μίσος και την διχόνοια μεταξύ των Ελλήνων, για να ανέλθετε στην εξουσία.

Το «τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν» είναι δικό σας σύνθημα, σύνθημα άκρως διχαστικό. Δεν είναι δικό μας.

Σας καλούμε λοιπόν να αφήσετε τα ανέκδοτα και να ζητήσετε από τους Καβαλιώτες συγγνώμη για την εκχώρηση του Μακεδονικού ονόματος, της Μακεδονικής εθνότητας και της Μακεδονικής γλώσσας.

Εδώ ακόμη και ο αρχηγός σας, είπε mea culpa για το αχρείαστο δημοψήφισμα, τα «δίδακτρα» του οποίου βέβαια ξεπερνούν τα 100 δισ. ευρώ και θα τα πληρώνουν αγέννητες γενιές Ελλήνων.

Καλή η προσπάθειά σας, να διχάσετε για μια ακόμη φορά τους Έλληνες, αλλά τελικά καταφέρατε ένα μόνο πράγμα:

ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΩΣΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΑΣ.

ΦΥΓΕΤΕ.