Τζανακόπουλος: Φασιστικό παραλήρημα οι δηλώσεις Πριονίδη, με την πλήρη κάλυψη της ΝΟΔΕ Καβάλας [βίντεο]

Στο «μικροσκόπιο» του Κυβερνητικού Εκπροσώπου τα όσα είπε με αφορμή τη συμφωνία για το Σκοπιανό ο δημοτικός σύμβουλος Παγγαίου και ευθύνες στην τοπική ΝΔ

Για «ακροδεξιό εκφυλισμό» της Νέας Δημοκρατίας με «αιχμή» τις αντιδράσεις για τη λύση για την ονοματοδοσία της πΓΔΜ έκανε λόγο κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών της Τετάρτης 20 Ιουνίου 2018 ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, χρησιμοποιώντας, μεταξύ άλλων, το παράδειγμα των δηλώσεων του δημοτικού συμβούλου Παγγαίου Χρήστου Πριονίδη ο οποίος «καλούσε σε πογκρόμ εναντίον Αριστερών» εντός του Δημοτικού Συμβουλίου (διαβάστε σχετικά εδώ)!

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κατά την τοποθέτησή του ενέταξε το περιστατικό Πριονίδη σε μια συνολικότερη προσπάθεια της ΝΔ να προκαλέσει διχασμό ανάμεσα «σε δήθεν πατριώτες και δήθεν προδότες», σημειώνοντας ότι όλα γίνονται με την πλήρη κάλυψη του ίδιου του προέδρου του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη, σημειώνοντας για την «περίπτωση» Πριονίδη την «πλήρη κάλυψη της ΝΟΔΕ Καβάλας».

Δείτε το βίντεο με την ενημέρωση του κ. Τζανακόπουλου. Η αναφορά σε Πριονίδη-ΝΟΔΕ Καβάλας είναι στο 01:35.

Η πλήρης αναφορά Τζανακόπουλου

«Η ΝΔ και το VMRO, όχι μόνο αγνοούν την ιστορική τους ευθύνη για τη διαιώνιση του προβλήματος, αλλά, σήμερα, υπό την ηγεμονία ακροδεξιών ομάδων στο εσωτερικό τους, προσπαθούν για ακόμη μία φορά να παίξουν το χαρτί του διχασμού. Του διχασμού ανάμεσα σε δήθεν πατριώτες και δήθεν προδότες.

Οι προβοκατόρικες ενέργειες των τελευταίων ημερών που έχουν οργανωθεί από μια χούφτα μελών και στελεχών της ΝΔ σε αγαστή συνεργασία με Χρυσαυγίτες προφανώς δεν μπορούν να δημιουργήσουν  την εικόνα του εθνικού διχασμού.

Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της ΝΔ δεν πρόκειται να ακολουθήσουν την ηγεσία της, αλλά και μερίδα του Τύπου, που υποστηρίζει τη χρυσαυγίτικη μετάλλαξη του ιστορικού κόμματος της κεντροδεξιάς.

Τα χθεσινά περιστατικά στα Γιαννιτσά, αλλά και τα Χανιά, όπου ομάδες 5-6 μελών της ΝΔ και της Χρυσής Αυγής προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένταση έρχονται σε συνέχεια της επίθεσης στον Γιάννη Μπουτάρη, αλλά και της εθνικιστικής στροφής της ΝΔ τις τελευταίες εβδομάδες.

Έρχονται σε συνέχεια του φασιστικού παραληρήματος του στελέχους της ΝΔ Πριονίδη που καλούσε σε πογκρόμ εναντίον Αριστερών και, μάλιστα, με την πλήρη κάλυψη της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας.

Η σιωπή του κ. Μητσοτάκη συνεπάγεται ότι τα περιθωριακά αυτά περιστατικά οργανώνονται κατ’ εντολήν και με την πλήρη κάλυψη του ίδιου.

Δικαιώνεται έτσι η επισήμανση της κυβέρνησης ότι ο κ. Μητσοτάκης με τη στάση του νομιμοποιεί αντικειμενικά τη φασιστική ρητορεία και τις φασιστικές πρακτικές και ότι είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τον ακροδεξιό εκφυλισμό της Νέας Δημοκρατίας».