ΚΚΕ Καβάλας: Το μήνυμά τους ξεκάθαρο-Όποιος παλεύει και διεκδικεί θα καταστέλλεται

Η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του κόμματος συμπαραστέκεται σε όσους συνελήφθησαν στα Τενάγη των Φιλίππων και ζητάει την άμεση απελευθέρωσή τους, αλλά και την αλλαγή όδευσης του TAP

Θέση για τις συλλήψεις στα Τενάγη των Φιλίππων (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ) παίρνει και η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των 8 συλληφθέντων, αλλά και την αλλαγή όδευσης του αγωγού TAP.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ Καβάλας

Ο κατήφορος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ δεν έχει τέλος. Η καταστολή και το χτύπημα όλων όσοι αγωνίζονται έχει γίνει νύχι κρέας με την αντιλαϊκή πολιτική της. Επιβεβαιώνεται ότι αυτή η κυβέρνηση επιλέχθηκε για να κάνει τη βρώμικη δουλειά και για αυτό παίρνει τα εύσημα από τα αφεντικά της και τους εταίρους της.

Σήμερα το πρωί η αστυνομία που ως αποστολή της κανονικά θα έπρεπε να έχει αποκλειστικά την καταπολέμηση του εγκλήματος, βρέθηκε στα χωράφια, στην περιοχή των Τεναγών Φιλίππων, από όπου ο TAP έχει σχεδιαστεί να «περάσει» για να εξασφαλίσει τη συνέχιση των εργασιών του έργου, οι οποίες εκτός των άλλων διεξάγονται και παράνομα καθώς εκκρεμεί η απόφαση των δικαστηρίων.

Στη δικαιολογημένη αντίδραση των κατοίκων της περιοχής, των μελών της συντονιστικής επιτροπής για την αλλαγή όδευσης του αγωγού, του προέδρου του αγροτικού συλλόγου Καβάλας Θέμη Καλπακίδη που βρίσκεται επί μία εβδομάδα σε απεργία πείνας, απάντησε με προσαγωγές στο αστυνομικό τμήμα. Μάλιστα οι προσαχθέντες περίμεναν επί ώρες στο τμήμα παράνομα μέχρι να τους απαγγελθούν κατηγορίες για παράνομη βία.

Να γιατί το ΚΚΕ επιμένει να αναδεικνύει στο λαό τη στρατηγική σύμπλευση αυτής της κυβέρνησης με τις προηγούμενες. Δεν είναι μόνο ότι συμφωνούν στα κεντρικά πολιτικά ζητήματα (καπιταλιστική ανάπτυξη πληρωμένη με το αίμα και το πετσόκομα των δικαιωμάτων του λαού, επιχειρηματικότητα και κέρδη για μια χούφτα μονοπωλιακούς ομίλους, εξυπηρέτηση των ευρωενωσιακών και ευρωατλαντικών σχεδιασμών κλπ) αλλά κάνουν και ότι περνά από το χέρι τους για να διασφαλίσουν την όσο γίνεται απρόσκοπτη κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Συχνά πυκνά επιστρατεύουν την αστυνομική βία και τις δικαστικές διώξεις. Αν οι προηγούμενοι χτυπούσαν με ΜΑΤ τους απεργούς της Χαλυβουργίας για να σπάσει η απεργία, ο ηρωικός τους 9μηνος αγώνας, επιστράτευαν τα μαθητοδικεία και τα αγροτοδικεία, απαντούσαν με χημικά και βία απέναντι σε κάθε δίκαιο αγώνα, οι σημερινοί στα ίδια χνάρια στέλνουν τα ΜΑΤ στους απεργούς της ΒΦΛ για να διαφυλάξουν τα συμφέροντα του Λαυρεντιάδη, σπάνε με την αστυνομία την απεργία στη ΣΕΛΕΚΤΑ στο Νέστο, χτυπούν με τα ΜΑΤ και με πρωτοφανή αγριότητα φοιτητές στην Αθήνα όταν επιχειρούν να γκρεμίσουν συμβολικά το άγαλμα του μακελάρη των λαών Τρούμαν σε αντιπολεμική διαδήλωση. Σε κάθε περίπτωση το μήνυμα που επιχειρούν να στείλουν είναι το ίδιο: όποιος παλεύει και διεκδικεί θα καταστέλλεται.

Στηρίζουμε και συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα που δίνουν οι κάτοικοι της περιοχής των Τεναγών Φιλίππων και των απεργών πείνας, για την αλλαγή όδευσης του αγωγού ΤΑΠ.

Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε την ωμή αστυνομική βία και τις δικαστικές διώξεις (μάλιστα με τη διαδικασία του αυτοφώρου).

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή τους ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

Οι πολιτικές ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι τεράστιες για την συμπεριφορά του πολυεθνικού ενεργειακού κολοσσού που αξιοποιώντας την συμφωνία που υπέγραψαν οι προηγούμενες και υλοποιεί με απαράμιλλο ζήλο η «πρώτη φορά κατά φαντασία αριστερά», συμφωνία που έχει σχέση με τους επικίνδυνους για τους λαούς της περιοχής ανταγωνισμούς για το ποια οικονομικά συμφέροντα θα κυριαρχήσουν στο χώρο της ενέργειας.

Ο ενωμένος αγώνας εργατών, φτωχών αγροτών, μικροεπαγγελματιών της πόλης και των χωριών μπορεί να χαλάσει τα σχέδια για την όδευση μέσα από τα Τενάγη και γενικά να ανατρέψει συνολικά την πολιτική που πρώτο και μοναδικό μέλημα της έχει την εξυπηρέτηση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που γίνεται σε βάρος των λαϊκών αναγκών.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΟΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΤΑΠ

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΥ ΑΓΩΝΑ