ΚΚΕ Καβάλας: «Η κοροϊδία πάει σύννεφο, που… παραμένει και είναι μολυσμένο»

Η ερώτηση για το πρόβλημα δυσοσμίας σε Ν. Καρβάλη και Καβάλα απ’ την ατμοσφαιρική ρύπανση, απαντήθηκε από το υπουργείο με την αναφορά ότι αναμένονται μετρήσεις από μηχανήματα που δεν λειτουργούν από το 2013

Με δεικτικό τρόπο σχολιάζει η τομεακή επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ την απάντηση του υπουργείου εσωτερικών στην ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του κόμματος αναφορικά με το γνωστό πρόβλημα της δυσοσμίας και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που παρατηρείται, κατά καιρούς, στη Ν. Καρβάλη και τις ανατολικές συνοικίες της πόλης της Καβάλας! Στα μέσα Ιουνίου και στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου δύο βουλευτές του κομμουνιστικού κόμματος Ελλάδος, οι Αθανάσιος Βαρδαλής και Ιωάννα Δελή, κατέθεσαν ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Υγείας και Περιβάλλοντος & Ενέργειας και στις 4 Ιουλίου δίνεται η απάντηση ότι το υπουργείο βρίσκεται στην διαδικασία αναζήτησης στοιχείων – μετρήσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες, εννοώντας φυσικά την Περιφέρεια, τα μηχανήματα της οποίας όμως ήταν εκτός λειτουργίας από το 2013!  Με αφορμή αυτή την απάντηση λοιπόν, κάνει λόγο για «δούλεμα» των κατοίκων και… ευχαριστεί το υπουργείο που έκανα τον κόπο να… «το πει στο σκύλο του και ο σκύλος στην ουρά του»!

Ακολουθεί το σχόλιο της τομεακής επιτροπής Καβάλας του ΚΚΕ

«Οι λέξεις έχουν χάσει την σημασία τους…»

«Στις 18/04/2018 πραγματοποιείται λαϊκή συνέλευση στην Ν. Καρβάλη, στην οποία με μεγάλη αγανάκτηση οι κάτοικοι καταγγέλλουν την ατμοσφαιρική ρύπανση στη γύρω περιοχή, με τη μεγάλη επιβάρυνση στην υγεία τους, που δέχονται από τη λειτουργία των δυο χημικών μονάδων ανατολικά της Καβάλας.

Στις 13/06/2018 κατατίθεται ερώτηση από το ΚΚΕ με θέμα «Πρόβλημα δυσοσμίας σε περιοχές του Δήμου Καβάλας».

Στις 4/07/2018 δίνεται η απάντηση του υπουργείου που λέει «…το Υπουργείο Εσωτερικών έχει προβεί στην αναζήτηση στοιχείων από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης…», δηλαδή ζητάει από την Περιφέρεια στοιχεία, που έχει τα χαλασμένα μηχανήματα, που θα τα επισκευάσει ή που θα αγοράσει καινούρια και αφού γίνουν όλα αυτά και συγκεντρώσει τα στοιχεία η Περιφέρεια, θα τα πάρει το υπουργείο και στη συνέχεια….

Αν αυτό δεν είναι δούλεμα των κατοίκων που βιώνουν μία τέτοια αφόρητη κατάσταση για τους ίδιους και τα παιδιά τους, τότε οι λέξεις έχουν χάσει τη σημασία τους.

Ευχαριστούμε το υπουργείο για τον κόπο του να ‘’το πει στο σκύλο του και ο σκύλος στην ουρά του’’».