Ο Άρης Βέρρος ζητάει την παραίτηση του Γιώργου Γραμμένου

Για αντιδημοκρατική και αυταρχική συμπεριφορά κατηγορεί τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου η «Συμπαράταξη Πολιτών» και ζητάει την αποπομπή του

Να παραιτηθεί από την θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου της Καβάλας ζητάει με ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη με επικεφαλής τον Άρη Βέρρο, μετά και την επεισοδιακή συνεδρίαση της Δευτέρας (16/7). Η «Συμπαράταξη Πολιτών» κατηγορεί τον Γιώργο Γραμμένο για αντιδημοκρατική και αυταρχική συμπεριφορά, με αφορμή την αντιπαράθεση για την τροποποίηση της απόφασης χρηματοδότησης του έργου ύδρευσης της δημοτικής ενότητας Φιλίππων από τον ΤΑΡ, τονίζοντας ότι κατά την άποψη της ο πρόεδρος δεν μπορεί ή δεν θέλει να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του, και κατηγορώντας τον ότι με την στάση του εξυπηρετεί πολιτικά συμφέροντα. Παράλληλα καλεί την δήμαρχο Καβάλας να υλοποιήσει άμεσα αυτά που έχουν ομόφωνα συμφωνηθεί από το δημοτικό συμβούλιο, για το συγκεκριμένο θέμα.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της συμφέροντα «Συμπαράταξης Πολιτών»

«Ο κ. Γραμμένος απέδειξε ότι δεν μπορεί ή δεν θέλει να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του»

«Με αφορμή την αποχώρηση της δημοτικής μας παράταξης «Συμπαράταξη Πολιτών» από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Καβάλας της 16ης Ιουλίου θέλουμε να αναφέρουμε στους συνδημότες μας τα εξής:

  1. Η διοίκηση της κ. Τσανάκα και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Γραμμένος έδειξαν για άλλη μια φορά το αυταρχικό πρόσωπό τους, επιβεβαιώνοντας την έλλειψη δημοκρατικής λειτουργίας του ΔΣ. Με την άρνησή τους να κάνουν πράξη ομόφωνη απόφαση του ΔΣ απαξίωσαν το θεσμό του δημοτικού συμβουλίου αλλά και τους δημοτικούς συμβούλους. Συγκεκριμένα στην κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δ.Σ. Καβάλας στις 27/6/2018 με θέμα «Ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις για τον αγωγό TAP – λήψη απόφασης για περαιτέρω κινητοποιήσεις», αποφασίστηκε ομόφωνα «στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση να τροποποιηθεί η απόφαση για τη χρηματοδότηση του έργου ύδρευσης στη δημοτική ενότητα Φιλίππων, αφαιρώντας απόλυτα οποιαδήποτε αναφορά σε συγχρηματοδότηση από τον TAP και σε παράλληλες εργασίες».
  2. Τις απαξιωτικές και επαίσχυντες, αναφορές του κ. Γραμμένου προς δημοτικούς συμβούλους με εκφράσεις του τύπου: «θα φέρω την ομόφωνη απόφαση όποτε θέλω εγώ», «θα μιλάω όποτε και όπως θέλω εγώ», «θα με βλέπετε και θα αλλάζετε δρόμο», «αφήστε τα σάπια» και άλλες πολλές.
  3. Για άλλη μια φορά και μετά από 4 χρόνια ο κ. Γραμμένος από τη θέση του προέδρου του ΔΣ του δήμου Καβάλας απέδειξε ότι δεν μπορεί ή δεν θέλει να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του και δυστυχώς με τον τρόπο λειτουργίας και συμπεριφοράς του, αποδεικνύει ότι ενώ θα έπρεπε να προστατεύει το θεσμό του ΔΣ εκείνος επιλέγει να εξυπηρετεί συγκεκριμένα πολιτικά συμφέροντα.

Για τους λόγους αυτούς ως «Συμπαράταξη Πολιτών» ζητάμε την παραίτηση του κ. Γραμμένου από τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας και από την δήμαρχο κ. Τσανάκα να υλοποιήσει άμεσα τις αποφάσεις του ΔΣ».