Γιώργος Γραμμένος: Ευσεβής πόθος η επιθυμία τους για παραίτηση μου

Για ακατάσχετη φλυαρία και προσπάθεια… αρενοποίησης του δημοτικού συμβουλίου κατηγορεί ο πρόεδρος του τον Άρη Βέρρο, τονίζοντας ότι η ανοχή που έχει δείξει προς την μειοψηφία εκλαμβάνεται ως αδυναμία

Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου της Καβάλας στην απαίτηση του Άρη Βέρρου για παραίτηση από την θέση του, με την κατηγορία της αυταρχικής και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς, αναφέροντας ότι αυτή η επιθυμία θα παραμείνει ευσεβής πόθος! Ο Γιώργος Γραμμένος αφού τον κατηγορεί για ακατάσχετη φλυαρία, δίνει την δική του εξήγηση για το γεγονός ότι δεν άρθηκε η απόφαση για την χρηματοδότηση του έργου ύδρευσης στους Φιλίππους και επανέλαβε την… σπόντα που έριξε στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ για προσπάθεια όσων δεν ευνοούνταν από την πρόσφατη δημοσκόπηση της Kapa Research να ανεβάσουν τους τόνους, κάνοντας λόγο για… αρενοποίηση των συνεδριάσεων. Ξεκαθάρισε πάντως ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει ανεκτό από τον ίδιο και επισήμανε ότι απ’ εδώ και πέρα θα τηρείται κατά γράμμα ο κανονισμός του δημοτικού συμβουλίου με ότι αυτό συνεπάγεται για τις υπερβάσεις που συχνά παρατηρούνται στις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Γιώργος Γραμμένος

«Η ανοχή που δείχνω στους εκπροσώπους της μειοψηφίας εκλαμβάνεται ως αδυναμία…»

«Χωρίς έκπληξη πλέον διάβασα το δελτίο τύπου της Συμπαράταξης Πολιτών και του επικεφαλής της Άρη Βέρρου. Μπορώ να κατανοήσω την δύσκολη πολιτική θέση στην οποία βρίσκεται, καθώς και τα προσωπικά τους πολιτικά αδιέξοδα.
Εκτός από την ακατάσχετη φλυαρία εξάλλου, τίποτε ουσιαστικό δεν έχουν εισφέρει στην πολιτική των δημοτικών δρώμενων.
Έτσι και εχθές. Αφού εξήγησα αναλυτικά, τρεις μάλιστα φορές, για ποιο λόγο δεν υπήρχε θέμα τροποποίησης της αρχικής συμφωνίας με τον Υπουργό κ. Σταθάκη, την Περιφέρεια ΑΜΘ και τον δήμο Καβάλας (μεταξύ άλλων η αναμονή των απαντήσεων επί των επιστολών που έχουν αποσταλεί σε εκτέλεση της ομόφωνης απόφασης του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου κλπ), κάποιοι έκαναν πως δεν καταλαβαίνουν.
Μπορώ να αντιληφθώ, πως οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και δείχνουν ξεκάθαρο προβάδισμα και άνετη επικράτηση του εκλογικού τους αντιπάλου στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές (όποτε γίνουν αυτές και με οποίο εκλογικό σύστημα τελικά), τους ενοχλούν και ως εκ τούτου επιχειρούν την αρενοποίηση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου ως μόνη διέξοδο.
Αυτό όμως δεν γίνεται και δεν θα γίνει ανεκτό. Αποστολή μου είναι η διαφύλαξη του κύρους του δημοτικού συμβουλίου και η ελευθερία λόγου και απόψεων.
Μάλιστα πολλές φορές επιδεικνύω τεράστια ανοχή σε μέλη των παρατάξεων της μειοψηφίας, επιτρέποντας τους να εκφεύγουν τόσο του χρόνου όσο και του αντικειμένου.
Τελικά αυτό έχει (ως φαίνεται) εκληφθεί ως αδυναμία.
Γι αυτό διαμηνύω προς κάθε κατεύθυνση, πως από εδώ και πέρα, ο κανονισμός λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, θα τηρείται κατά γράμμα και με θρησκευτική ευλάβεια.
Επίσης, διαμηνύω προς πάσα κατεύθυνση και κυρίως σε αυτούς που επίμονα ζητούν την παραίτησή μου από το αξίωμα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, με το οποίο με τίμησε και με τιμά η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, ότι η επιθυμία τους αυτή θα παραμείνει ευσεβής πόθος».