Γιώργος Καμίνης από Καβάλα: Χωρίς εθνική συναίνεση καμία συμφωνία για το Σκοπιανό δεν είναι καλή

Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής και δήμαρχος Αθηναίων περιοδεύει στην Καβάλα, πραγματοποιώντας σειρά επαφών, πριν την κεντρική του πολιτική ομιλία σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης

Στην Καβάλα βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης 19 Ιουλίου 2018 το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής και δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος στις 18:30 θα πραγματοποιήσει πολιτική ομιλία στο ξενοδοχείο Galaxy.

Ο κ. Καμίνης επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Καβάλας, το Επιμελητήριο και την αγορά της πόλης, αλλά και τον δήμο Νέστου, ο οποίος έχει πληγεί από τις πλημμύρες και βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ συναντήθηκε και με τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα.

Το μέλος του Κινήματος Αλλαγής είχε την ευκαιρία να καταγράψει τα προβλήματα τα οποία του εξέθεσε η διοίκηση του Νοσοκομείου και οι εργαζόμενοι, αλλά και ο επιχειρηματικός κόσμος της Καβάλας, δια στόματος του προέδρου του Επιμελητηρίου Μάρκου Δέμπα, ενώ κατόπιν έκανε δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ για θέματα τα οποία άπτονται της πολιτικής επικαιρότητας.

«Πρόκειται για επίσκεψη μαθητείας»

Ο κ. Καμίνης χαρακτήρισε την περιοδεία του στην Καβάλας ως «επίσκεψη μαθητείας», λέγοντας ότι «πάρα πολύ χρήσιμο να διαπιστώνω ιδίοις όμμασι τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η κάθε τοπική κοινωνία, να ακούσω και να μάθω».

Σχολίασε, επίσης, ότι «χωρίς εθνικό σχέδιο, το οποίο προϋποθέτει εθνική συνεννόηση, δεν μπορεί να χαραχτεί εθνική πολιτική.

«Δεν είναι το πρόβλημα το εκλογικό σύστημα»

Όσον αφορά τον «Κλεισθένη» και την απλή αναλογική στις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο κ. Καμίνης υποστήριξε ότι «υπάρχουν τόσα προβλήματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με ευθύνη της κυβέρνησης και καταλήξαμε να μιλάμε πάλι για εκλογικές διαδικασίες, λες και το πρόβλημα στη χώρα είναι πώς θα κάνουμε τις εκλογές. Πρέπει πρώτα να γίνουν μεταρρυθμίσεις, να προχωρήσουμε το σχέδιο της αποκέντρωσης. Να προσθέσουμε, δε, και την ακυβερνησία στις τοπικές κοινωνίες, αν εφαρμοστεί η απλή αναλογική και δημιουργηθούν κατακερματισμένα Δημοτικά Συμβούλια».

«Είναι ξεκάθαρη η θέση του Κινήματος Αλλαγής για το Σκοπιανό»

Όσον αφορά τη «συμφωνία των Πρεσπών», ο κ. Καμίνης σχολίασε ότι «θα μπορούσε να είναι μια καλή συμφωνία, αλλά για να έχεις μια καλή συμφωνία, θα πρέπει πρώτα να έχεις εξασφαλίσει την εθνική συναίνεση και για να έχεις την εθνική συναίνεση θα πρέπει να κάνεις αυτό το οποίο γινόταν παλιότερα: η κυβέρνηση κρατούσε ενήμερη την αντιπολίτευση για τις αποφάσεις τις οποίες σκόπευε να πάρει, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κρατάει μια μυστικοπάθεια σε όλα τα πεδία, η οποία δε βοηθάει καθόλου και ειδικά στο θέμα της ονοματοδοσίας των Σκοπίων, θα μπορούσαν να αποφευχθούν σημεία τα οποία ενισχύουν τον αλυτρωτισμό».