Ο Μέτιος «καθαρίζει» το τοπίο: Υποψήφιος και το 2019 και «όχι» σε συνεργασία με… «αντάρτες»!

Συνέντευξη Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ: «Οφείλω να φέρω εις πέρας το έργο που έχω αναλάβει απέναντι στον τόπο» - «Ένα δεύτερο ψηφοδέλτιο από το χώρο της ΝΔ στις προσεχείς εκλογές δεν πρόκειται να πείσει»

Την πρώτη του εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο Ράδιο Παρατηρητής 94fm της Κομοτηνής την Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018 ο Χρήστος Μέτιος, πραγματοποιώντας μία συνολική αποτύπωση του σχεδίου της Διοίκησής του για την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, αναφερόμενος στα έργα που έγιναν και σε αυτά που έχουν δρομολογηθεί για να γίνουν.

Μιλώντας στις δημοσιογράφους Τζένη Κατσαρή-Βαφειάδου και Νατάσσα Βαφειάδου και την εκπομπή «Με το Ν και με το Β», ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης μίλησε επίσης και για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές που -οριστικά, πλέον- θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2019, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος θα είναι και πάλι υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ επικεφαλής της παράταξης της Περιφερειακής Αναγέννησης.

Ο κ. Μέτιος απάντησε και στα όσα κατά καιρούς γράφονται ή λέγονται περί των ενδοπαραταξιακών «συγκρούσεών» του με στελέχη ή συνεργάτες αλλά και στα σενάρια που «θέλουν» μία δεύτερη παράταξη από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας να «κατεβαίνει» στις εκλογές. Ο Περιφερειάρχης προχώρησε στην εκτίμηση πως κάτι τέτοιο δεν είναι πολύ πιθανό να γίνει αλλά ακόμα και εάν τα σενάρια επιβεβαιωθούν, ο ίδιος δεν θα προχωρήσει σε καμία μετεκλογική συνεργασία με έναν συνδυασμό «ανταρτών».

Παρακάτω, αναδημοσιεύεται αυτούσιο το κομμάτι της συνέντευξης Μέτιου που αφορά στην… προεκλογική ατζέντα (διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ).

Το 2019 θα έχουμε εκλογές και στο κομμάτι της αυτοδιοίκησης. Πάρα πολύ έντονη είναι η φημολογία σε ό,τι αφορά τους δήμους και την περιφέρεια, και στην περιοχή μας σχετικά με την επόμενη μέρα αυτής. Θα είστε εκ νέου υποψήφιος;
Θα είμαι υποψήφιος! Οφείλω να είμαι υποψήφιος για να φέρω εις πέρας το έργο που έχω αναλάβει απέναντι στον τόπο, απέναντι στους πολίτες, και στην παράταξη της «Περιφερειακής Αναγέννησης». Στην πολιτική μου διαδρομή υπήρξα πάντα «παρών» στους αγώνες.

«Έχει ξεκινήσει η διαδικασία ενίσχυσης του ψηφοδελτίου της Περιφερειακής Αναγέννησης»

Υπάρχει και μια αγωνία όμως σε ό,τι αφορά τους ανθρώπους που θα σταθούν στο πλευρό σας. Ειδικά γιατί με την ανάληψη των καθηκόντων σας είδαμε πολλές αποχωρήσεις, ενδοπαραταξιακά μέτωπα κ.ο.κ. Είστε έτοιμος, ως προς το κομμάτι των συνεργατών σας για τις εκλογές;
Το επιτελείο θα φανεί και από το αν και όσα παρουσιάσαμε, ο σχεδιασμός που παρουσιάστηκε και η πορεία των έργων, έχουν προχωρήσει ικανοποιητικά. Επομένως όλα αυτά θα κριθούν. Σαφώς όμως χρειάζεται βασικό επιτελείο, πέρα από τους περιφερειακούς συμβούλους. Πράγματι στο παρελθόν υπήρξαν ορισμένα ζητήματα, τα οποία και αντιμετωπίστηκαν. Οι αποφάσεις που πήρα ήταν επιβεβλημένες και ορθές. Σήμερα δεν υπάρχει κανένα θέμα άξιο λόγου για την παράταξη και ούτε πιστεύω ότι θα προκύψει, αλλά αν παρόλα αυτά προκύψει κάποιο θέμα, να είστε σίγουροι ότι δεν θα διστάσω να πάρω τις αποφάσεις που πρέπει. Ως προς το ψηφοδέλτιο συνεργάζομαι με όλους τους περιφερειακούς συμβούλους. Από κει και πέρα όμως προφανώς έχει ξεκινήσει η διαδικασία ενίσχυσης του ψηφοδελτίου της Περιφερειακής Αναγέννησης για τις επόμενες εκλογές.

«Όσοι προτάξουν προσωπικές στρατηγικές και κατέβουν στις εκλογές θα έχουν πενιχρά αποτελέσματα»

Από το μέρος της Νέας Δημοκρατίας υπάρχει αυξημένη κινητικότητα, ειδικά στο κομμάτι της αυτοδιοίκησης, σε ό,τι αφορά τον δήμο  και την περιφέρεια. Σας φοβίζει το γεγονός της ύπαρξης ενός δεύτερου ψηφοδελτίου από πλευράς της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας;
Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει δεύτερος συνδυασμός στις περιφερειακές εκλογές, που να προέρχεται από τον δικό μας χώρο. Για τον δικό μας χώρο δεν βρίσκω κανένα σοβαρό επιχείρημα που να δικαιολογεί μια τέτοια κίνηση. Δεν πρόκειται να πείσει. Παρόλα αυτά αν κάποιοι προτάξουν προσωπικές στρατηγικές, προτάξουν τη δική τους επιθυμία και κατέβουν στις εκλογές, σας λέω καθαρά, δεν με ανησυχεί καθόλου. Θα έχουν πενιχρά αποτελέσματα. Και στην υποθετική περίπτωση που πάρουν κάποια έδρα, θέλω να είμαι σαφής και ξεκάθαρος. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση, με τη λογική συνεργασίας με έναν τέτοιο συνδυασμό. 

«Επενδύω το πολιτικό μου μέλλον στην προσωπική μου σχέση με τους πολίτες και σε αυτά που πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω στον τόπο μου»

Είναι γνωστό ότι διατηρείτε πολύ καλή σχέση με τον κ. Μητσοτάκη. Υπάρχουν αυτοί που λένε ότι έχετε επενδύσει πάρα πολλά, το πολιτικό σας μέλλον για την ακρίβεια, σε αυτή τη σχέση με τον κ. Μητσοτάκη. Έχει κάποια βάση αυτή η ρητορική;
Ποτέ δεν έκρυψα τη σχέση μου με τον κ. Μητσοτάκη. Τον εκτιμώ και θεωρώ ότι θα είναι ένας καλός και χρήσιμος πρωθυπουργός που θα κυβερνήσει αποτελεσματικά τη χώρα. Έχω τακτική και διαρκή επικοινωνία μαζί του και υπέγραψα και την υποψηφιότητά του για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας. Πέρα όμως από τη σχέση μου με τον κ. Μητσοτάκη, έχω μια προσωπική διαδρομή περίπου τριάντα χρόνων στην παράταξη και μάλιστα σε σημαντικές θέσεις. Στη ΔΑΠ, στην ΟΝΝΕΔ και στο κόμμα. Έχω συμπληρώσει πάνω από δεκαέξι χρόνια στην αυτοδιοίκηση, σε θέσεις ευθύνης, υπήρξα Νομαρχιακός σύμβουλος, δημοτικός σύμβουλος, αντιδήμαρχος του Δήμου Κομοτηνής, Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης και τώρα είμαι στη θέση με τη μεγαλύτερη ευθύνη. Εκεί που επενδύω λοιπόν είναι στη προσωπική μου σχέση με τους πολίτες και σε αυτά που πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω στον τόπο μου.

«Όσον αφορά τη σχέση μου με τον κ. Στυλιανίδη δεν θέλω να μπω στη συζήτηση γι’ αυτά που ακούγονται και λέγονται»

Γιώργος Πετρίδης, δήμαρχος Κομοτηνής και Ευριπίδης Στυλιανίδης, πρώην βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ. Δύο πρόσωπα με τα οποία έχετε αντιπαρατεθεί ανοιχτά στο παρελθόν και για ζητήματα που άπτονται της καθημερινότητας της τοπικής κοινωνίας, με αποτέλεσμα πολλοί εκ των πολιτών να μεταφράζουν πολιτικές αποφάσεις σας ως «απάντηση» σε αυτούς, απουσία ουσιαστικής πολιτικής στόχευσης. Ποια η σχέση σας με τους προαναφερθέντες και σε τι βαθμό «χρησιμοποιήσατε» την θεσμική σας θέση για το «ξεκαθάρισμα» παλιών λογαριασμών;
Δεν ισχύουν αυτά. Έχω εξηγήσει τη θέση μου. Δεν έχω κανένα απολύτως θέμα με τον κ. Πετρίδη. Η σχέση μας άλλωστε καθορίζεται και από τους θεσμικούς ρόλους που καθένας εκπροσωπεί. Έχουμε επικοινωνία και συνεργασία στα θέματα που έχουμε ευθύνη και μπορώ να πω ότι έχουμε συναντηθεί και συζητήσει πολύ περισσότερες φορές από τους άλλους δημάρχους που ενδεχομένως προέρχονται και από τον δικό μου πολιτικό χώρο. Όσον αφορά τη σχέση μου με τον κ. Στυλιανίδη δεν θέλω να μπω στη συζήτηση γι’ αυτά που ακούγονται και λέγονται. Πλέον έχω μια εμπειρία ώστε αυτά τα προσπερνώ. Έχω επικοινωνία με τον κ. Στυλιανίδη και όταν έχω να του πω κάτι επικοινωνώ απευθείας με τον ίδιο. Από την πλευρά μου είμαι ειλικρινής και ξεκάθαρος.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη Μέτιου: