Τουλκίδης για Σιμιτσή: Ας κυνηγήσει αλλού φαντάσματα…

Νέα «κόντρα» για τα έργα και τον προγραμματισμό με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση της παράταξης του τ. δημάρχου

ΟΑντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Προγραμματισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας αποφάσισε να σηκώσει το «γάντι» που πέταξε η παράταξη Σιμιτσή σε μία ανακοίνωση που φαινομενικά αφορούσε τα διδάγματα από την τραγωδία στο Μάτι Αττικής αλλά που επί της ουσίας ασκούσε κριτική στη Δημοτική Αρχή για τα έργα και τον προγραμματισμό (διαβάστε την εδώ).

Ο Δημοσθένης Τουλκίδης «επιτίθεται» στον Κωστή Σιμιτσή για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί «κριτική» στη Διοίκηση Τσανάκα τη στιγμή που, κατά τον ίδιο, ο τ. δήμαρχος θα έπρεπε κανονικά να ζητήσει και… συγνώμη!

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης Τουλκίδη.

«Είναι πραγματικά αδύνατον για τον τέως δήμαρχο να χωνέψει το πώς, έργα που 8 χρόνια αδυνατούσε να διεκδικήσει και να χρηματοδοτήσει , ξεκινούν τώρα. Τόσο που σχεδόν εύχεται –ή και προσπαθεί (;)– να ναυαγήσουν απλά για να μην τα καρπωθεί η διοίκηση Τσανάκα.

Φτάνει δε ακόμη και στο σημείο να ψέγει την τωρινή διοίκηση, για παραλήψεις τη δικής του. Θα ήλπιζα ότι τουλάχιστον στο θέμα της ανάπλασης της πλατείας καπνεργάτη θα έλεγε κι ένα συγνώμη…

Τον αφήνουμε μόνο να αναπολεί το παρελθόν, καθώς εμείς υλοποιούμε το μέλλον.

Η κατάθεση όλων των προτάσεων του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Καβάλας ολοκληρώθηκε επιτυχώς στις 31/7. Σχέδιο βραβευμένο και επιλεγμένο ως καλή πρακτική από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την στρατηγική του και τον τρόπο διαβούλευσης και  σύνθεσής της!

Τα έργα ύψους 8.600.000€ προχωρούν κανονικά, σε αγαστή συνεννόηση και συνεργασία με όλους τους εταίρους του σχήματος και βέβαια με την Περιφέρεια ΑΜΘ και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης.

Οι διαδικασίες τροποποίησης του σχεδίου πόλης για την Ανάπλαση της Πλατείας Καπνεργάτη προχωρούν ταχύτατα και το έργο θα υλοποιηθεί στα πλαίσια της προγραμματικής περιόδου.

Καλό θα ήταν λοιπόν να κυνηγήσει κάπου αλλού φαντάσματα.

Η αγωνία της διαφαινόμενης εκλογικής συντριβής είναι κακός σύμβουλος».