Αναστασία Ιωσηφίδου: Πού είναι τώρα οι «ψευτονονοί» και οι «ψευδοσωτήρες» του τουρισμού της Καβάλας;

Δήλωση-απάντηση της προέδρου της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ σε όσους μιλούσαν για σημαντική κάμψη του τουρισμού στην πόλη, μετά και τις ανακοινώσεις (περί του αντιθέτου) των ξενοδόχων της Καβάλας

Τα πρόσφατα στοιχεία που δόθηκαν από τον Σύνδεσμο των Ξενοδόχων της Καβάλας, αλλά και η εικόνα που υπάρχει από άλλες «δείκτες» της τουριστικής κίνησης στην πόλη, απ’ την οποία προκύπτει σαφέστατη ανοδική τάση, αποτέλεσαν την αφορμή για την πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου να προβεί σε μια δήλωση-απάντηση προς όλους όσους κατηγορούσαν την διοίκηση του δήμου για απάθεια και λανθασμένη πολιτική στον κρίσιμο αυτό τομέα!

Η κ. Ιωσηφίδου αναρωτιέται που είναι όλοι εκείνοι οι «ψευτονονοί», οι «ψευδοπροφήτες» και οι «αυτόκλητοι σωτήρες του τουρισμού της Καβάλας» όπως τους χαρακτηρίζει, φωτογραφίζοντας τον Μάκη Παπαδόπουλο και τον συνδυασμό του «Ο τόπος της ζωής μας», που μιλούσαν για κάμψη της τάξης του 20% και ζητούσαν επιτακτικά την σύγκληση της τουριστικής επιτροπής για να περιοριστεί η ζημιά! Η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ επισημαίνει ότι η Καβάλα δεν είναι η «ψωροκώσταινα» του τουρισμού και ότι η δημοτική επιχείρηση εργάζεται ήδη για την παρουσίαση ενός ολιστικού πλάνου δράσης για την περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος στην Καβάλα.

Ακολουθεί η δήλωση της προέδρου της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ

«Η Καβάλα δεν είναι πια η «ψωροκώσταινα» αλλά μια πόλη που την επισκέπτονται άνθρωποι 82 διαφορετικών εθνικοτήτων»

«Αποστομωτική απάντηση στους ψευδοπροφήτες και τους αυτόκλητους σωτήρες της τουριστικής μας ανάπτυξης, δίνουν τα στοιχεία που συλλέγει από κάθε πηγή η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και επιβεβαιώθηκαν πρόσφατα από την ανακοίνωση του συνδέσμου ξενοδόχων Καβάλας. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά τους πρώτους επτά μήνες του έτους  η επισκεψιμότητα παρουσιάζει αύξηση που κυμαίνεται από 8% (πηλοθεραπευτήριο, παρκινγκ Δημοτικής Αγοράς) έως 13% (διαμονή, φρούριο) ενώ φθάνει στο 60% σε ορισμένες περιπτώσεις όπως για παράδειγμα στις επισκέψεις  στο Δημοτικό Μουσείο Καπνού.

Όλα αυτά βέβαια παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες αλλά και τα πολιτικοοικονομικά ζητήματα που αφορούν την τουρκική τουριστική αγορά. Αλήθεια που κρύφτηκαν και γιατί σιώπησαν οι ψευτονονοί που ανερυθρίαστα βάπτιζαν την αύξηση ως μείωση (και μάλιστα 20%),  εγκαλώντας με ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου και ζητώντας μετά επιτάσεως την έκτακτη σύγκληση της τουριστικής επιτροπής προκειμένου να αποφευχθεί ο όλεθρος ;;!!. Ας το πάρουν επιτέλους απόφαση ότι η Καβάλα δεν είναι πια η «ψωροκώσταινα» αλλά είναι  η Καβάλα των ρεκόρ, η Καβάλα που την επισκέπτονται άνθρωποι 82 διαφορετικών εθνικοτήτων, η Καβάλα που πάντα ήθελαν  και επιζητούσαν  οι δημότες μας την οποία καθημερινά με σχέδιο και στρατηγική κτίζουν η δημοτική αρχή και η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ.

Ήδη η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ εργάζεται όχι μόνο για το σχέδιο τουριστικής προβολής του 2019 αλλά και για την δημιουργία  ενός ολιστικού στρατηγικού σχεδίου τουριστικής ανάπτυξης προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως βασικό εργαλείο στην επενδυτική μας πολιτική. Για το λόγο αυτό άλλωστε ζήτησα να συγκληθεί η τουριστική επιτροπή στις 5 Σεπτεμβρίου και έτσι αποστέλλεται σήμερα πρόσκληση προς τα μέλη της να καταθέσουν τις προτάσεις τους.  Πρέπει να γίνει κατανοητό προς κάθε κατεύθυνση ότι το τουριστικό μας προϊόν δεν μπορεί να αποτελεί πεδίο πολιτικών αντιπαραθέσεων ενώ η δυναμική που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια απαιτεί από όλους σοβαρότητα , υπευθυνότητα και ρεαλισμό».