Κωστής Σιμιτσής: Κι όμως, ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ μπορεί να αξιοποιηθεί [φωτογραφίες]

Ο τέως δήμαρχος Καβάλας επικρίνει τη διοίκηση Τσανάκα ότι «στις εκλογές του 2019 θα παραδώσει ένα ακόμη ερείπιο στον διάδοχό της» και εξηγεί γιατί θα μπορούσε σήμερα να έχει άλλη μορφή το εμβληματικό κτίριο της Καβάλας

Στο θέμα του εγκαταλειμμένου και εμβληματικού, πάλαι ποτέ στολιδιού της Καβάλας ΔΙΟΝΥΣΟΥ επανέρχεται ο τέως δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής, τονίζοντας με ανάρτησή του ότι υπάρχουν τα νομικά εχέγγυα για να αποκτήσει ξανά ζωή το κτίριο και επικρίνοντας, παράλληλα, τη διοίκηση Τσανάκα ότι «στις εκλογές του 2019 θα παραδώσει ένα ακόμη ερείπιο στον διάδοχό της».

Αναλυτικά η ανάρτηση του τέως δημάρχου Καβάλας

Από τοπικό ραδιοσταθμό άκουσα πρόσφατα κατηγορίες ότι ως δήμαρχος κακώς προσπάθησα και πέτυχα να παραχωρηθεί ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ στον Δήμο Καβάλας, διότι τώρα στέκει ένα άχρηστο ερείπιο.

Αντιλαμβάνομαι την καούρα των υποστηρικτών της σημερινής διοίκησης του Δήμου. Τους κακοφαίνεται που η προηγούμενοι διεκδικούσαν, προγραμμάτιζαν, έκαναν έργα.
Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ κάηκε πριν από 20 περίπου χρόνια. Από τότε όλοι οι δήμαρχοι πάλεψαν γι’ αυτόν. Κι ας ήταν ερείπιο.

Εν τέλει οι προσπάθειές μας καρποφόρησαν τον Μάιο του 2012 και με νόμο παραχωρήθηκε στον Δήμο από τον ΕΟΤ. Με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (εγκρίθηκε οριστικά τον Οκτώβριο του 2013) δώσαμε στο ακίνητο χρήση «Τουρισμός-Αναψυχή». Συνεπώς μπορεί να γίνει εστιατόριο, μπαρ, καφέ, ακόμη και ξενοδοχείο. Με τη νέα δασική νομοθεσία μπορεί να αξιοποιηθεί κατάλληλα και ο περιβάλλων χώρος, από τον οποίο μάλιστα διέρχεται η αρχαία Εγνατία οδός.

Ναι, δεν καταφέραμε στο μισό χρόνο που απέμενε μέχρι τις εκλογές του 2014 να τον αξιοποιήσουμε. Προσπαθήσαμε όμως. Τρεις πλειστηριασμοί έγιναν που απέβησαν άγονοι. Οι ιδιώτες φοβήθηκαν την κατάσταση του κτιρίου, την οικονομική κρίση και την πολιτική κατάσταση. Όμως από τότε πέρασαν τέσσερα χρόνια.

Η σημερινή διοίκηση του Δήμου δεν ασχολήθηκε με τον ΔΙΟΝΥΣΟ (με τι ασχολήθηκε άραγε;). Στο Τεχνικό Πρόγραμμα ενέταξε ένα αστείο ποσό για μελέτες αλλά τίποτε δεν προχώρησε. Είναι φανερό ότι στις εκλογές του 2019 η κ. Τσανάκα θα παραδώσει ένα ακόμη ερείπιο στον διάδοχό της.