Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει Μέτιο για τις περιφερειακές εκλογές

Η ΝΔ πρόκειται να δώσει επίσημο «χρίσμα» μόνο στις Περιφέρειες και σε κάποιους μεγάλους δήμους-Ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr κάνει λόγο για «Αντιπεριφερειάρχες του Μέτιου που επιχειρούν να βγουν μπροστά»

Εντός Σεπτεμβρίου του 2018, ίσως και το πρώτο δεκαήμερο του μήνα, πρόκειται να ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες της ΝΔ για τις 13 Περιφέρειες της χώρας. Αυτό αναφέρουν πληροφορίες της aftodioikisi.gr από την Πειραιώς όπου αναμένεται εντός της ερχόμενης εβδομάδας, με πιθανότερη ημερομηνία η 21η Αυγούστου, να συνεδριάσει η αρμόδια, υπό τον Νικήτα Κακλαμάνη, Εκλογική Επιτροπή για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ΝΔ πρόκειται να δώσει επίσημο «χρίσμα» μόνο στις Περιφέρειες και ίσως σε κάποιους μεγάλους δήμους και γι’ αυτό η αναζήτηση και επιλογή των υποψηφίων έχει ξεκινήσει από τις 13 Περιφέρειες. Σε ορισμένες, μάλιστα, περιπτώσεις πρόκειται για εύκολη διαδικασία, καθώς η ΝΔ έχει εκλεγμένους Περιφερειάρχες οι οποίοι έχουν καλές επιδόσεις.

Στα… εν οίκω, όπως αναφέρεται στο ίδιο ρεπορτάζ, «μετά τον θάνατο του Γιώργου Παυλίδη, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας επέλεξαν, με την στήριξη της Πειραιώς, τον «μητσοτακικό» Χρήστο Μέτιο για Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Ο κ. Μέτιος αναμένεται να είναι εκ νέου υποψήφιος, αν και ορισμένοι από τους Αντιπεριφερειάρχες του που ήταν αντίπαλοί του στις ενδοπαραταξιακές εκλογές, όπως ο Δ. Πέτροβιτς, επιχειρούν να βγουν, χωρίς επιτυχία προς το παρόν, μπροστά».