«Βροχή» καταγγελιών για τον δήμο Παγγαίου από τον Βασίλη Ξουλόγη

Ο τέως δήμαρχος Παγγαίου μίλησε για τους... άφαντους ναυαγοσώστες, τους 88 υπαλλήλους του ΑΣΕΠ, τη σύμβαση με 2,5% έκπτωση για την Καθαριότητα και για τους... συνταξιούχους οικοδόμους

Σε πολλαπλές καταγγελίες προέβη ο τέως δήμαρχος Παγγαίου Βασίλης Ξουλόγης, μιλώντας στον ALPHA Radio 88,6. Υποστήριξε πως δεν υπάρχουν ναυαγοσώστες στους Αμμολόφους και στην Ηρακλίτσα, ενώ ερωτώμενος για την καθαριότητα στον δήμο απάντησε πως «προφανώς ασχολούνται με το να φέρουν επιφανείς τραγουδιστές στην περιοχή».

Στη συνέχεια σημείωσε, σχετικά με την καταγγελία Μπόνου για τη μη χρησιμοποίηση των 88 εποχικών υπαλλήλων από τους προσωρινούς πίνακες για την καθαριότητα του δήμου, πως «ούτε τηλέφωνο δεν τους πήραν τους επιτυχόντες υπαλλήλους του διαγωνισμού», ενώ κατακεραύνωσε τον δήμαρχο για τη σύμβαση που υπέγραψε με τον ιδιώτη για τα απορρίμματα με 2,5% έκπτωση. Τέλος κατήγγειλε πως στη Νέα Ηρακλίτσα δουλεύουν για τον δήμο Παγγαίου συνταξιούχοι οικοδόμοι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βασίλη Ξουλόγη.

«Μου είχαν καταγγείλει ότι στους Αμμολόφους και στην Ηρακλίτσα δεν υπάρχει ναυαγοσώστης»

Για το αν υπάρχει επαρκής ναυαγοσωστική προστασία στον δήμο Παγγαίου είπε: «Μου είχαν καταγγείλει ότι στους Αμμολόφους δεν υπάρχει ναυαγοσώστης. Το Σάββατο είδα μία ανάρτηση δημοσιογράφου που έλεγε ότι ούτε στην Ηρακλίτσα υπήρχε ναυαγοσώστης και υπήρχε φωτογραφία με το Λιμενικό που κατέγραψε το γεγονός και θα επιβάλλει πρόστιμα στον δήμο. Μάλιστα, οι άνθρωποι εκεί ανέφεραν ότι αρκετό καιρό δεν υπάρχει ναυαγοσώστης. Εδώ ο δήμος θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός».

«Ίσως να φροντίζουν για να έρθει ο Πάριος ή η Αλεξίου, οπότε δεν έχουν χρόνο για να ασχοληθούν με την καθαριότητα»

Έπειτα ο κ. Ξουλόγης πρόσθεσε πως «Γενικά δεν ασχολούνται οι άνθρωποι του δήμου. Όπου βρεθώ ακούω για προβλήματα, ιδίως για τα απορρίμματα που και ο κ. Μπόνος το ανέφερε αυτό. Τώρα βέβαια μετά τον Νταλάρα, τον Καρρά και όλους αυτούς τους επιφανείς τραγουδιστές που έχουν περάσει από εδώ -και δεν το λέω ειρωνικά- ίσως να φροντίζουν για να έρθει ο Πάριος ή η Αλεξίου, οπότε δεν έχουν χρόνο για να ασχοληθούν με τους πνιγμούς, με τα χόρτα και την καθαριότητα».

«Ούτε τηλέφωνο δεν τους πήραν τους επιτυχόντες υπαλλήλους του διαγωνισμού»

Σχετικά με την καταγγελία Μπόνου για την μη χρησιμοποίηση των 88 εποχικών υπαλλήλων από τους προσωρινούς πίνακες για την καθαριότητα του δήμου υποστήριξε: «Σου άφηνε ένα παραθυράκι η εντολή που βγήκε αν θέλεις να τους πάρεις όλους ή όχι από αυτούς που θεωρητικά στην πρώτη κατάσταση είχαν περάσει βάσει των μορίων. Έτσι θα μπορούσε ο δήμος και τους 88 να τους καλέσει, να τους ελέγξει και να τους προσλάβει για να εργαστούν. Ο δήμος Καβάλας, για παράδειγμα, έχει προσλάβει την πλειονότητα από τους 110, ενώ ο δήμος Παγγαίου σταμάτησε στους 20. Μάλιστα, πολλούς από τους 88 επιτυχόντες δεν τους τηλεφώνησαν καν».

Για το γιατί καθυστερεί η διαδικασία είπε: «Είναι επίπονη, γιατί έχουν κατατεθεί πολλά ελλιπή στοιχεία, είμαστε και στο καλοκαίρι με τις άδειες, όμως και το υπουργείο θα έπρεπε από αρχές Απρίλη να έχει βγάλει τους οριστικούς πίνακες. Στον δήμο Παγγαίου έγινε καταστρατήγηση της εντολής, δεν πήραν σε όλους τηλέφωνο, ενώ έχουν την αγωνία να δουλέψουν».

«Στην πρώτη σύμβαση για την καθαριότητα είχαμε 25% έκπτωση και σήμερα έχουμε μόνο 2,5%»

Ο τέως δήμαρχος Παγγαίου, μιλώντας για την σύμβαση με τον ιδιώτη για την καθαριότητα είπε: «Στους οικισμούς, μου το έχουν καταγγείλει, πηγαίνουν μία φορά την εβδομάδα και κάνουν αποκομιδή και μετά μας λένε ο ιδιώτης είναι φθηνός! Βεβαίως όταν εμείς πηγαίναμε 2-3 φορές την βδομάδα και μαζεύαμε τα σκουπίδια κι εσείς πάτε 1 φορά ε ναι, το κόστος είναι λιγότερο. Δεν γίνεται όμως σωστή δουλειά και το καταγγέλλουν συνέχεια οι άνθρωποι. Ο εργολάβος -κι αυτό το καταγγέλλω- πέρα από τη σύμβαση του 1 εκατομμυρίου ευρώ, ενώ στην πρώτη ιδιωτικοποίηση που έκανε ο κ. Αναστασιάδης ήταν 25% η έκπτωση, τώρα δουλεύει με 2,5% έκπτωση και δεν μαζεύει πάλι όλα τα απορρίμματα όπως πρέπει. Οι υπάλληλοι που είναι στην επιτροπή με επιφύλαξη την υπέγραψαν τη σύμβαση με την έκπτωση στα 2,5%».

«Συνταξιούχοι οικοδόμοι ρίχνουν μπετά στην Ηρακλίτσα για τον δήμο»

Ο κ. Ξουλόγης αποκάλυψε, επίσης, ότι «Σήμερα το μεσημέρι μού κατήγγειλε ο πρόεδρος του οικισμού της Ηρακλίτσας ότι δούλευαν και ρίχνανε μπετά -δύο που τους ήξερε γιατί ασχολούνταν με την οικοδομή- δύο συνταξιούχοι. Όταν τους ρώτησε “τι κάνετε εδώ”, είπαν “ο δήμος μας έστειλε και κάνουμε μία εργασία”. Συνταξιούχοι πώς δουλεύουν για τον δήμο, πώς πληρώνονται; Τα λέμε, αλλά οι άνθρωποι ασχολούνται μόνο με τον άρτο και τα θεάματα».