«Μετωπική» Μέτιου με Μαρκόπουλο: Οι μάσκες έπεσαν. Ως εδώ!

«Σκληρή» δήλωση του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ ο οποίος «αδειάζει» τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας και τους... «πρόθυμους» που υπονομεύουν την παράταξη της Περιφερειακής Αναγέννησης

Δηλώσεις του Θόδωρου Μαρκόπουλου έγιναν η… σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, εξοργίζοντας τον Χρήστο Μέτιο ο οποίος προχώρησε σε μία ιδιαίτερα αιχμηρή γραπτή δήλωση στην οποία ξεκαθαρίζει ότι από εδώ και στο εξής ανάλογες συμπεριφορές δεν πρόκειται να γίνουν δεκτές από τον ίδιο.

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κάνει λόγο για ένα οργανωμένο σχέδιο υπονόμευσης του ιδίου το οποίο εξυφαίνεται το τελευταίο διάστημα από «πρόθυμους» αιρετούς οι οποίοι χρησιμοποιούν ΜΜΕ της περιοχής μας αλλά και… ψεύτικα προφίλ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης με στόχο να «πλήξουν» τόσο τον ίδιο όσο και την παράταξη της Περιφερειακής Αναγέννησης στο όνομα της οποίας υποτίθεται ότι ενεργούν.

Ο κ. Μέτιος δηλώνει για ακόμη μία φορά ρητά και ξεκάθαρα ότι ο ίδιος θα είναι εκ νέου υποψήφιος για τη θέση του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ και το 2019, καθιστώντας σαφές ότι παράλληλα δεν πρόκειται να ξοδέψει άλλον χρόνο ασχολούμενος με αυτό το «ανώφελο πολιτικό παιχνίδι».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της δήλωσης Μέτιου.

Ως εδώ λοιπόν…

«Οι μάσκες έπεσαν. Το ήξερα άλλωστε και το περίμενα. Οι χθεσινές δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θ. Μαρκόπουλου  αποκάλυψαν ποιοι πραγματικά κρύβονται πίσω από τις επιθέσεις που δέχομαι από την εκλογή μου στη θέση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τον Οκτώβριο του 2016.

Είναι προφανές πως η εκλογή μου δυσαρέστησε κάποιους, εντός και εκτός της Περιφερειακής Αναγέννησης, και έθεσαν αμέσως σε εφαρμογή ένα σχέδιο υπονόμευσής μου.

Βρήκαν μια μικρή μειοψηφία πρόθυμων περιφερειακών συμβούλων, οι οποίοι “ανακάλυψαν” τις διαφωνίες τους μαζί μου μόλις τους απομάκρυνα από τις θέσεις που κατείχαν και δεν δέχτηκα τις προσωπικές απαιτήσεις τους.

Συμπαραστάτες τους ελάχιστα Μέσα Ενημέρωσης, από τα πάνω από 70 όλης της Περιφέρειας, και κάποια ψεύτικα προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με στόχο να δημιουργούν αρνητικές εντυπώσεις για μένα.

Η κριτική και οι διαφορετικές απόψεις δε με ενοχλούν. Άλλωστε στην πράξη, είναι αδύνατο να συμφωνούμε όλοι σε όλα τα θέματα. Όμως εδώ πρόκειται για κάτι εντελώς διαφορετικό, για ένα οργανωμένο σχέδιο.

Χωρίς να κάνουν καμία ουσιαστική κριτική στο έργο της Διοίκησής μας και χωρίς να προτείνουν το παραμικρό, οργανωμένα και συστηματικά προβαίνουν σε προσωπικού χαρακτήρα επιθέσεις και συκοφαντίες. Μόνο τους μέλημα είναι να φανεί ότι ο Μέτιος “είναι αναποτελεσματικός” και “διχάζει”.

Το τελευταίο όμως που τους ενδιαφέρει είναι η ενότητα της παράταξης και το έργο που υλοποιείται.

Από την πρώτη μέρα έκανα προσπάθειες για συνεννόηση αλλά αυτό κάθε φορά το εκλάμβαναν ως αδυναμία μου και συνέχιζαν.

Εκείνο όμως που είναι εντελώς απαράδεκτο για την παράταξή μας είναι πως για να πετύχουν τον στόχο τους όχι μόνο συνεργάζονται με το πιο λαϊκίστικο κομμάτι της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά ταυτίστηκαν και συνεργάστηκαν με ανθρώπους που στις εκλογές του 2014 είχαν πολεμήσει τον αείμνηστο Γιώργο Παυλίδη και χωρίς ίχνος ντροπής συνεχίζουν να μιλούν για το όραμά του.

Οι αποφάσεις όμως λαμβάνονται στην ώρα τους.

Ως εδώ λοιπόν.

Δεν είμαι διατεθειμένος να ξοδέψω άλλο χρόνο σε αυτό το ανώφελο για τους πολίτες και τον τόπο μας παιχνίδι.

Έχω ξεκαθαρίσει με απόλυτη σαφήνεια τη θέση μου. Θα είμαι υποψήφιος Περιφερειάρχης στις επόμενες εκλογές και δεν τίθεται κανένα ζήτημα για αυτό.

Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη δύναμη, θέληση και αποφασιστικότητα στον δρόμο που χαράξαμε».