Δήμος Καβάλας προς Μάκη Παπαδόπουλο: Δώσε εξηγήσεις, αλλιώς θα τα πούμε στο δικαστήριο…

Την άμεση αντίδραση της διοίκησης του δήμου Καβάλας προκάλεσαν οι αναφορές του επικεφαλής του συνδυασμού «Ο τόπος της ζωής μας» περί διαπλοκής και συναλλαγών με τον ΤΑΡ, που απειλεί με προσφυγή στην δικαιοσύνη

«Χοντραίνει» απ’ ότι φαίνεται η κόντρα ανάμεσα στη διοίκηση του δήμου Καβάλας και τον συνδυασμό του Μάκη Παπαδόπουλου με αφορμή την υπόθεση της όδευσης του αγωγού ΤΑΡ. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ο τόπος της ζωής μας» σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις έκανε σαφέστατες αναφορές για διαπλοκή και συναλλαγή πίσω από κλειστές πόρτες της δημάρχου με τους εκπροσώπους της κατασκευάστριας εταιρίας, επικαλούμενος το γεγονός ότι στην περιβόητη σύσκεψη που έγινε στο δημαρχείο εκείνη έμεινε μόνη της με τους παράγοντες του αγωγού για ένα διάστημα μισής ώρας με κλειστές πόρτες.

Η διοίκηση του δήμου με μια σκληρή ανακοίνωση της, απαντάει στις κατηγορίες και επισημαίνει ότι η συμπεριφορά του είναι παλαιοκομματική, σπιλώνοντας και συκοφαντώντας την δήμαρχο και τους συνεργάτες της και σπέρνοντας τον διχασμό και την διχόνοια.

Καλεί μάλιστα τον κ. Παπαδόπουλο να εξηγήσει τι εννοεί για τα περί διαπλοκής και συναλλαγών με τον ΤΑΡ, και προειδοποιεί ότι αν δεν το κάνει θα προσφύγει στην δικαιοσύνη, μιας και δεν όπως αναφέρεται η πολιτική αλητεία και η συκοφαντία δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του δήμου Καβάλας

«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, κύριε Παπαδόπουλε»

«O κ. Παπαδόπουλος σε ραδιοφωνική εκπομπή την Τετάρτη 29/8, αναφερόμενος στο θέμα του ΤΑΠ, επανήλθε με συκοφαντίες, ψεύδη και ανακρίβειες. Μεταξύ άλλων μίλησε για «διαπλοκή και συναλλαγή πίσω από κλειστές πόρτες», αναφέροντας περαιτέρω «πως έμεινε η Δήμαρχος μόνη της με τον ΤΑΠ μισή ώρα με κλειστές πόρτες».

Για την αποκατάσταση της αλήθειας:

Πρώτον: Η Δήμαρχος Καβάλας δεν έκανε καμία απολύτως συνάντηση με τους εκπροσώπους του ΤΑΠ με κλειστές τις πόρτες, μετά τη λήξη της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία των επικεφαλής των παρατάξεων και των εκπροσώπων της Συντονιστικής Επιτροπής των αγροτών. Ο κ. Παπαδόπουλος άλλωστε είχε αναχωρήσει  πολύ πριν από το τέλος της σύσκεψης και δεν μπορεί να γνωρίζει τι έγινε μετά το τέλος της. Αυτό που πραγματικά έγινε ήταν παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, του κ. Σιμιτσή, του Προέδρου του ΤΕΕ και άλλων παρευρισκόμενων με ανοιχτές τις πόρτες του γραφείου, μία αποτίμηση της συνάντησης.

Δεύτερον: Η Δήμαρχος Καβάλας και η Διοίκηση του Δήμου ουδέποτε μετέβαλε άποψη ως προς την όδευση του αγωγού ΤΑΠ. Εμμένει σαφώς στην αλλαγή της όδευσης σύμφωνα με τη ειλημμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτό που τροποποιήθηκε ως θέση είναι να μην αλλάξει το σύμφωνο που συνήφθη μεταξύ Ελληνικής Δημοκρατίας, Δήμου Καβάλας και Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και αφορά την ύδρευση και άρδευση της Δ.Ε. Φιλίππων. Πέραν τούτου ουδέν.

Ο κ. Παπαδόπουλος συμπεριφερόμενος παλαιοκομματικά, προσφεύγει στην προσφιλή τακτική και το μόνο που γνωρίζει καλά: «Σπίλωση, Συκοφαντία, Διχασμό, Διχόνοια».

Ο βίος και η πολιτεία ενός εκάστου εξ ημών είναι γνωστή στους Καβαλιώτες: η επαγγελματική μας σταδιοδρομία, ο τρόπος επιβίωσής μας, η εντιμότητά μας, το αν είμαστε ετερόφωτοι ή αυτόφωτοι.

Ο κ. Παπαδόπουλος κατόπιν τούτου είναι υποχρεωμένος άμεσα να εξηγήσει με στοιχεία δημόσια και όχι με φλυαρίες και συκοφαντίες, τι εννοεί με τις λέξεις «διαπλοκή» και «συναλλαγή» για το θέμα του ΤΑΠ.

Εφόσον δεν το κάνει, θα αντιμετωπιστεί  όπως αρμόζει σε κοινούς συκοφάντες, δηλαδή θα κληθεί να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις στις αρμόδιες εισαγγελικές και δικαστικές αρχές. Η πολιτική αλητεία δεν μπορεί να γίνει πλέον αποδεκτή. Η προσπάθεια με αισχρά ψεύδη και συκοφαντικά υπονοούμενα να προσβληθεί η τιμή και η υπόληψη της Δημάρχου Καβάλας θα παταχθεί αμείλικτα.

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, κύριε Παπαδόπουλε».