Non paper Τσανάκα για TAP: Υποστηρίζουμε έμπρακτα τον αγώνα για την αλλαγή όδευσης

Με μια ανεπίσημη ανακοίνωση, η πλειοψηφούσα παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας περιγράφει τη θέση της τόσο για την όδευση του αγωγού από τα Τενάγη όσο και για τα ανταποδοτικά έργα ύδρευσης και άρδευσης

Με ένα non paper -ανεπίσημη ενημερωτική ανακοίνωση- η διοικούσα παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας και η δήμαρχος, Δήμητρα Τσανάκα, υποστηρίζουν τον αγώνα για την αλλαγή όδευσης του αγωγού TAP από τα Τενάγη, ξεκαθαρίζοντας ότι «Η Δήμαρχος σέβεται τη νομιμότητα και τις αποφάσεις των δικαστηρίων (Συμβούλιο της Επικρατείας) και δεν είναι δυνατόν να συμμετέχει σε παράνομες δραστηριότητες», ενώ τάσσεται και υπέρ των ανταποδοτικών έργων ύδρευσης και άρδευσης.

To non paper της δημάρχου Καβάλας

Η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, σταθερά υποστηρίζει έμπρακτα τον αγώνα για την αλλαγή όδευσης του αγωγού ΤΑΡ.

Εξάντλησε μέχρι τώρα, όλα τα μέσα, πρωταγωνιστώντας στον αγώνα αυτόν, μέχρι και με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η Δήμαρχος Καβάλας, ήταν η πρώτη και η μόνη σε όλη την Ελλάδα, που ζήτησε και εγκρίθηκε τόσο μεγάλη χρηματοδότηση, το ποσό των 6 εκατ. ευρώ, για να δοθούν ως ανταποδοτικά τέλη, από την εταιρεία ΤΑΡ για το έργο ύδρευσης της Δ.Ε. Φιλίππων, μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών, χωρίς ωστόσο να αλλάζει θέση στο ζήτημα της αλλαγής όδευσης του αγωγού.

Η Δήμαρχος σέβεται τη νομιμότητα και τις αποφάσεις των δικαστηρίων (Συμβούλιο της Επικρατείας) και δεν είναι δυνατόν να συμμετέχει σε παράνομες δραστηριότητες.