Η Νέα Δημοκρατία ζήτησε «εδώ και τώρα εκλογές» και από την Καβάλα

Σειρά επαφών και ανοικτή εκδήλωση-ομιλία από κλιμάκιο της ΝΔ στην Καβάλα με επικεφαλής τον Λευτέρη Αυγενάκη-Το χρίσμα σε Τσανάκα, η αναμονή για την Περιφέρεια και το άνοιγμα σε όλους τους πολίτες

Την ανάγκη ύπαρξης ίσων ευκαιριών για όλους τους Έλληνες πολίτες ανεξάρτητα με το που ζουν, σε αστικό κέντρο ή στην ύπαιθρο, τόνισε από την Καβάλα το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018 ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, πραγματοποιώντας σειρά επαφών, ως επικεφαλής κλιμακίου του κόμματος, στο πλαίσιο των δράσεων της Νέας Δημοκρατίας σε όλους τους Νομούς της Βόρειας Ελλάδος, με αφορμή την 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Στο κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας συμμετείχαν επίσης ο αν. Τομεάρχης Εξωτερικών-βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, η Τομεάρχης Αθλητισμού-βουλευτής Σερρών, Άννα Καραμανλή και ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης-βουλευτής Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Το ταχύτερο δυνατό εκλογές, ώστε η ΝΔ, ως κυβέρνηση, να διαχειριστεί άμεσα τα προβλήματα»

«Η Συμφωνία των Πρεσπών και οι ευθύνες για την τραγωδία στο Μάτι είναι στο επίκεντρο της σκληρής κριτικής της ΝΔ προς την κυβέρνηση. Η προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών σε επίπεδο ιδεών και το άνοιγμα σε όλους τους για μια ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ αποτελεί τη βάση του πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος ενόψει εκλογών».  Αυτά επισημάνθηκαν, μεταξύ άλλων, κατά την συνέντευξη Τύπου στην Καβάλα του κλιμακίου βουλευτών της ΝΔ. Σταύρος Καλαφάτης, Λευτέρης Αυγενάκης και Νίκος Παναγιωτόπουλος άσκησαν κριτική στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό για παλαιότερες εξαγγελίες του στη ΔΕΘ, ανέπτυξαν τις θέσεις της ΝΔ και επεσήμαναν τις δράσεις εξωστρέφειας οι οποίες, όπως είπαν, φέρνουν το κόμμα πιο κοντά στους πολίτες. Επίσης, ζητήθηκε «το ταχύτερο δυνατό να γίνουν εκλογές ώστε η ΝΔ ως κυβέρνηση να διαχειριστεί άμεσα τα προβλήματα που προκύπτουν από την ανικανότητα της κυβέρνησης», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Αυγενάκης.

«Η κυβέρνηση εξουθένωσε τους πολίτες μέσω συνεχών φοροεπιδρομών»

Τα στελέχη του κόμματος κατά την παραμονή τους στην Καβάλα επισκέφθηκαν τη δήμαρχο Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα και τον Αντιπεριφερειάρχη, Θόδωρο Μαρκόπουλο, ενώ είχαν συναντήσεις με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Καβάλας, της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών, του Εμπορικού Συλλόγου και των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών Καβάλας και Παγγαίου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αυγενάκης επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «τα τελευταία 3,5 χρόνια η κυβέρνηση οδήγησε σε εσωστρέφεια την οικονομία συνολικά και εξουθένωσε τους πολίτες μέσω συνεχών φοροεπιδρομών που πλήττουν περισσότερο τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα. Απέναντι σε αυτό το γκρίζο σκηνικό, αντιτείνουμε το σχέδιό μας για την έξοδο από την κρίση. Ένα σχέδιο που διαμορφώνουμε μαζί με τους πολίτες, που ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες, κοστολογημένο και άμεσα εφαρμόσιμο που θα βάλει την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου.

»Η Νέα Δημοκρατία θα βάλει τέλος σε αυτόν τον παραλογισμό των εξοντωτικών φορολογικών επιβαρύνσεων. Οι θέσεις μας έχουν εξαγγελθεί από τον πρόεδρό μας Κυριάκο Μητσοτάκη εδώ και 2 χρόνια και θα εξειδικευθούν ακόμη περισσότερο.

»Η ΝΔ ανοίγεται σε όλους τους πολίτες ό,τι κι αν έχουν ψηφίσει, με όρους ξεκάθαρους, σοβαρότητας και εντιμότητας. Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας για όλα. Εμείς απευθυνόμαστε σε όλους τους Έλληνες».

«Μια προκλητική συμφωνία που περιλαμβάνει απαράδεκτες υποχωρήσεις από τις πάγιες εθνικές μας θέσεις»

Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε: «Οι μάσκες πέφτουν και αναδεικνύεται η ψευτιά της κυβέρνησης και ο εμπαιγμός του ελληνικού λαού. Είναι μια προκλητική συμφωνία που περιλαμβάνει απαράδεκτες υποχωρήσεις από τις πάγιες εθνικές μας θέσεις, όπως η παραχώρηση της χρήσης του επιθέτου “Μακεδονικής” για την εθνότητα και τη γλώσσα. Μια απαράδεκτη εξέλιξη που θρέφει τη ρίζα του Σκοπιανού αλυτρωτισμού και τον ενισχύει. Η ΝΔ θα καταψηφίσει τη συμφωνία. Θέλουμε λύση βασισμένη στην ειρήνη και σε σχέσεις συνεργασίας και αλληλεγγύης με τους γείτονές μας».

Ξεκάθαρο «χρίσμα» στη δήμαρχο Καβάλας

«Ναι, θα στηρίξουμε τη νυν δήμαρχο Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, έχοντας αξιολογήσει το έργο της», ξεκαθάρισε ο κ. Αυγενάκης, ενώ για την Περιφέρεια ανέφερε ότι σύντομα θα ανακοινωθούν οι επιλογές στήριξης της ΝΔ. Παράλληλα, επισημάνθηκε ότι η αξιολόγηση γίνεται από τον πρόεδρο του κόμματος. Η παρουσία του κλιμακίου της ΝΔ έκλεισε το βράδυ του Σαββάτου με την ομιλία των πολιτικών στελεχών σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση του κόμματος στην Καβάλα.

*Κεντρική φωτογραφία: Λάσκαρης Τσούτσας