Κώστας Μορφίδης: Εργαζόμαστε για να είναι η νέα χρονιά καλύτερη από την προηγούμενη…

Ευχές του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας στους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτική κοινότητα με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Τις ευχές του για μια καλή σχολική χρονιά, στους μαθητές, στους γονείς και στην εκπαιδευτική κοινότητα, εκφράζει με ανακοίνωση του ο Κώστας Μορφίδης. Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ της Καβάλας επισημαίνει ότι το πρόγραμμα για την ανανέωση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού στα σχολεία όλης της χώρας συνεχίζεται και ο στόχος της κυβέρνησης είναι η νέα χρονιά να είναι καλύτερη από την προηγούμενη.

Η ανακοίνωση του κ. Μορφίδη αναφέρει: «Με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς 2018-2019, απευθυνόμενος στην εκπαιδευτική κοινότητα, τους Συλλόγους των Εκπαιδευτικών, τους γονείς και βέβαια τους μαθητές των σχολικών μονάδων του νομού Καβάλας, εκφράζω τις ειλικρινείς ευχές μου να είναι η σχολική χρονιά που ξεκινά δημιουργική και αποδοτική.

Να έχετε όλοι υγεία και δύναμη, έμπνευση, πείσμα και υπομονή, για να επιτύχετε τους στόχους σας, μαθησιακούς και παιδαγωγικούς, ώστε να πραγματωθούν οι προσδοκίες όλων μας από τη δημόσια εκπαίδευση.

Δικό μας μέλημα είναι να παρέχουμε μέσα στο πλαίσιο του δημοσιονομικά εφικτού τις απαιτούμενες υποδομές, το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό και τα υλικοτεχνικά μέσα για να διευκολύνουμε το έργο σας.

Και είναι χαρά μας που αυτήν την σχολική χρονιά, πέρα από τις προσπάθειες που καταβάλαμε ώστε να ξεκινήσουν τα σχολεία μας χωρίς ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και εκπαιδευτικά μέσα, υλοποιείται και το πρόγραμμα ανανέωσης του ηλεκτρονικού εξοπλισμού στα σχολεία όλης της χώρας. Μετά από πολλά χρόνια το Υπουργείο Παιδείας εξασφάλισε μέσω ΕΣΠΑ κονδύλι 1,5 περίπου δις ευρώ, με το οποίο ανατέθηκε στις Περιφερειακές Διευθύνσεις να κατανείμουν στα σχολεία της αρμοδιότητάς τους ηλεκτρονικό εξοπλισμό σύγχρονο και απολύτως απαραίτητο για την αναβάθμιση του ψηφιακού γραμματισμού.

Έχοντας ως προτεραιότητα τις ανάγκες της νέας γενιάς και βαθιά πίστη στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε όλοι για να είναι κάθε καινούρια σχολική χρονιά καλύτερη από την προηγούμενη».