Μακάριος Λαζαρίδης: Οι νέοι αγρότες είναι το πιο δυναμικό κομμάτι της αγροτικής μας οικονομίας

Ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας επισκέφτηκε τη «Φάρμα Μουσθένης», επισημαίνοντας τις σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες τις οποίες έχει η Ελληνική περιφέρεια και ο Νομός Καβάλας

Τη «Φάρμα Μουσθένης» επισκέφθηκε ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης. Δυο νέοι άνθρωποι, τα αδέρφια Δημήτρης και Απόστολος Αδάλιαλης, μετά τις σπουδές τους, μετεξέλιξαν την οικογενειακή κτηνοτροφική μονάδα στη Μουσθένη, σε φάρμα.

Εκτρέφουν τα δικά τους κατσίκια, παράγουν καθημερινά 100% αγνό κατσικίσιο γάλα, μεταποιούν το υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας γάλα σε εκλεκτά γαλακτοκομικά προϊόντα και διαθέτουν τα προϊόντα τους με υπευθυνότητα.

Κάνουν πράξη αυτό που πιστεύει η Νέα Δημοκρατία, δηλαδή τις σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες που έχει η Ελληνική περιφέρεια και φυσικά και ο Νομός Καβάλας. Όπως τόνισε ο κ. Λαζαρίδης: «είναι σημαντικό κάθε περιοχή να αξιοποιεί τα τοπικά συγκριτικά πλεονεκτήματα και το ανθρώπινο δυναμικό της ώστε να δημιουργεί ευκαιρίες, νέες δουλειές και εισόδημα για τους κατοίκους της».

Ο κ. Λαζαρίδης μετέφερε στον Δημήτρη και τον Απόστολο τη δέσμευση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για αυστηρό έλεγχο στις παράνομες εισαγωγές γάλακτος, έτσι ώστε να μην βαφτίζεται το εισαγόμενο ως ελληνικό και να μην πέφτουν οι τιμές της εγχώριας παραγωγής.

Σύμφωνα με το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας, υπάρχει η δυνατότητα και ο τρόπος να αντιμετωπιστεί το σοβαρό αυτό πρόβλημα τόσο με την εφαρμογή ευέλικτων διοικητικών διαδικασιών όσο και με τη στοχευμένη και προγραμματισμένη πρόσληψη και μετακίνηση προσωπικού στις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο κ. Λαζαρίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ τη “Φάρμα Μουσθένης” και να δω από κοντά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της δουλειάς του Δημήτρη και του Απόστολου. Συνδυάζουν με απόλυτη επιτυχία την εκτροφή κατσικιών, την παραγωγή γάλακτος, τη μεταποίησή του σε εκλεκτά γαλακτοκομικά προϊόντα και τη διάθεσή τους.

»Η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρός της κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αναγνωρίζουν ότι το πιο δυναμικό κομμάτι της αγροτικής μας οικονομίας είναι οι νέοι αγρότες. Βασικός πυλώνας της Νέας Δημοκρατίας είναι η ουσιαστική ενίσχυση των νέων αγροτών, στη βάση μακροπρόθεσμων πολιτικών αναζωογόνησης του αγροτικού μας πληθυσμού.

»Στο πλαίσιο αυτό, το πλάνο που επεξεργαζόμαστε στη Νέα Δημοκρατία στηρίζεται σε υπεύθυνες και ειλικρινείς προτάσεις, οι οποίες θα έχουν ως στόχο να συμβάλλουν στην αναγέννηση του πρωτογενούς τομέα. Μια “Συμφωνία Αλήθειας με τους Αγρότες”, με καθαρές κουβέντες και κοστολογημένες προτάσεις».

*Δελτίο Τύπου