Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος για την ένταξη των Ρομά στην κοινωνία

Ο βουλευτής ΝΔ της Καβάλας θα τοποθετηθεί με ομιλία του, ως τομεάρχης δικαιοσύνης και ανθρώπινων δικαιωμάτων της ΝΔ σε εκδήλωση του κόμματος του με θέμα «Ο ρόλος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ως μέσο ένταξης των Ρομά στην κοινωνία»

Εκδήλωση με θέμα «Ίδια αφετηρία για όλους. Ο ρόλος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ως μέσο ένταξης των Ρομά στην κοινωνία» διοργανώνει η Γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού και η Γραμματεία Κοινωνικών Δικτύων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων της Νέας Δημοκρατίας, στο πλαίσιο του συνολικού προγράμματος δράσεων και εκδηλώσεων του κόμματος, ενόψει της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Στην εκδήλωση, η οποία θα λάβει χώρα την Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 7μ.μ. στη Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δέλτα (Νικ. Πλαστήρα 13 Σίνδος), θα επιχειρηθεί μία διεπιστημονική και πολιτική προσέγγιση των ζητημάτων που αφορούν στην ενεργό ένταξη των Ρομά στην κοινωνία, μέσω του ρόλου της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Στην εκδήλωση θα τοποθετηθεί με ομιλία του, ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων και βουλευτής Καβάλας της ΝΔ, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενώ το πάνελ των ομιλητών συμπληρώνεται από τους:

– Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας, Υπεύθυνος Κέντρoυ Προστασίας Ανηλίκων «Φάρος του Κόσμου» Ι. Μ. Nεαπόλεως – Σταυρουπόλεως

– Χρυσαυγή Γλένη, Επιστημονική Συνεργάτης Κέντρου Διαπολιτισμικής Αγωγής Πανεπιστημίου Αθηνών – Υπεύθυνη Σχεδιασμού & Αξιολόγησης εκπαιδευτικού υλικού ΚΕ.ΔΑ

– Ηλίας Γιαννόπουλος, Νομικός Σύμβουλος  ΕΛΛΑΝ-ΠΑΣΣΕ (Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομ)

– Σοφία Ζαχαράκη, Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

– Θεόδωρος Καλλίτσης, Διευθυντής Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης

Εισαγωγική τοποθέτηση θα πραγματοποιήσει ο Χρήστος Ταραντίλης, Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας ΝΔ

Συντονίζει ο Γ. Σταμάτης, Γραμματέας Κοιν/κών Δικτ. & Ειδικών Πληθ/κών Ομάδων