Στη Βουλή το πρόβλημα της γραμμής Καβάλας – Πρίνου

Αναφορά του βουλευτή ΝΔ Νίκου Παναγιωτόπουλου προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και αίτημα για άμεση και μόνιμη λύση

Το εξαιρετικά σοβαρό και κρίσιμο για την τοπική κοινωνία του Νομού Καβάλας, ζήτημα της απαράδεκτης απαξίωσης και συνεχούς υποβάθμισης της πορθμειακής γραμμής Καβάλας – Πρίνου, ιδιαίτερα κατά τη χειμερινή περίοδο, έθεσε ο βουλευτής Καβάλας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρώπινων Δικαιωμάτων της ΝΔ, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καταθέτοντας σχετική Αναφορά στη Βουλή.

Στην παρέμβασή του, ο κ Παναγιωτόπουλος, έθεσε υπόψη του Υπουργού την έντονη ανησυχία και διαμαρτυρία του συνόλου της τοπικής κοινωνίας, όπως αυτές εκφράζονται σε σχετικές επιστολές του Επιμελητηρίου, του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, της Θασιακής Ένωσης Καβάλας, της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Αν. Μακεδονίας και Θράκης, κ.ά.

Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι η εν λόγω γραμμή είναι μείζονος σημασίας, όχι μόνο για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών της περιοχής, αλλά για την πρόσβαση των δημοτών της Θάσου στις δημόσιες υπηρεσίες (π.χ. νοσοκομείο, εφορία, διεύθυνση πολεοδομίας, κ.ά.) και την αγορά της Καβάλας και ζήτησε την άμεση διευθέτηση του ζητήματος τόσο για την επικείμενη χειμερινή περίοδο 2018-2019, αλλά και σε ότι αφορά μια μακροπρόθεσμη και ουσιαστική λύση.